Hun skal betale 1,8 mio. tilbage

En varm seng: Vildt rod i regnskaberne for omstridt herberg

April Chris har modtaget lidt af en regning fra Socialministeriet (Foto: Joachim Adrian /Polfoto)
April Chris har modtaget lidt af en regning fra Socialministeriet (Foto: Joachim Adrian /Polfoto)

Betal 1.795.115 kr. tilbage inden månedens udgang.

Sådan lyder kravet fra Socialministeriet til lederen for herberget ’En Varm Seng,’ April Chris, efter at eksterne revisorer har gennemgået projektets regnskab – eller mangel på samme.

LÆS: April Chris fedtede for ministeren
LÆS: 'En Varm Seng': Købte for 20.000 kr. benzin - men har dieselbil

Projektet ’En Varm Seng’ var et herberg for udenlandske hjemløse, som ellers ikke har noget sted at gå hen. Det skabte stor debat, da flere politikere anklagede projektet for at tiltrække kriminelle fra Østeuropa til Danmark. Politiet lavede razzia i projektets sovesal ved Axeltorv i København. Fem blev anholdt for brud på straffeloven, og i juni lukkede herberget uden varsel.

Brugte pengene selv
Tidligere på sommeren blev April Chris politianmeldt. Ansatte mente, hun havde brugt projektets penge på sig selv. Det fik Socialministeriet til at iværksætte en undersøgelse for at finde ud af, hvad midlerne var brugt til.

Derfor skulle April Chris afleverer regnskab og bogføring. Men ifølge redegørelsen er der ikke lavet noget, som bare minder om det. I stedet blev en bunke blandede papirer afleveret i en papkasse. I kassen var der også dokumenter fra et helt andet firma.

LÆS: 'En Varm Seng' ligner sag for politiet

Lederen April Chris fik 1.795.115 kr. i støtte fra Socialministeriet. Efter de eksternes revisorers undersøgelse skal alle pengene nu betales tilbage – og inden den 31. oktober.

Det sker, fordi revisionen rejser en lang række alvorlige kritikpunkter – blandt andet store mangler i bogføring og bilagskontrol. Samtidigt kan det ikke bevises, hvad pengene er gået til. Et eklatant brud på Socialministeriets regler.

Yderst kritisabelt
Revisorerne skriver i konklusionen, at ’der for projekterne har været en yderst kritisabel regnskabsføring og administration.’ Derfor skal det store beløb retur til statskassen – med mindre April Chris inden månedens udgang kan fremlægge et revideret regnskab, hvor der er dokumentation for, hvad pengene er gået til.

LÆS: April Chris: Jeg har ikke set brevet

Det fremgår af en revisionserklæring og et anbefalet brev fra Socialministeriet, som Ekstra Bladet har fået indsigt i.

Ekstra Bladet erfarer, at der rodet er så omfattende, at den eksterne revision tog dobbelt så lang tid som beregnet.

VED DU NOGET? Tip ekstrabladet.dk - send en sms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk