Oddset-Jannis eksmand: Derfor optog jeg hemmelige lydoptagelser

Den bedrageritiltalte Janni Christensen ligger i benhård krig med sin eksmand Kim Christensen, der har leveret hårdtslående beviser i bedragerisagen mod hende

Janni og Kim Christensen, da alt var fryd og gammen. Foto: Ole Steen
Janni og Kim Christensen, da alt var fryd og gammen. Foto: Ole Steen

Der er iskold luft mellem den bedrageritiltalte Janni Christensen og hendes eksmand Kim Christensen. Tidligere har parret kæmpet en offentlig krig i ugebladet Se og Hør, hvor eksmanden beskyldte Janni for at være notorisk utro, og senest har han leveret anderledes skarpt skyts mod Janni Christensen i bedrageri-sagen, der kører mod hende i Københavns Byret netop nu.

Det er nemlig ham, der anmeldte Oddset-baben til politiet og optog de belastende lydoptagelser, der er blevet afspillet i retssagen. Her fortæller Janni Christensen tilsyneladende upåvirket, at hun og hendes to medtiltalte malker en 66-årig mand for penge. Janni Chrisensen har selv bortforklaret optagelsernes sandhedsværdi med, at hun var fuld og nægter sig i øvrigt skyldig i tiltalen.

Janni Christensens eksmand afleverede bevismaterialet til politiet og har efterfølgende også udleveret optagelserne til ekstrabladet.dk, som man kan høre uddrag af her:

HØR DET FØRSTE LYDKLIP HER

HØR DET ANDET LYDKLIP HER

HØR DET TREDJE LYDKLIP HER

Ekstrabladet.dk har spurgt eksmanden, der også regner med, at han bliver indkaldt som vidne, hvorfor han valgte at lave optagelserne og videregive dem til politiet. Velvidende at han kunne bringe sin ekskone og moren til hans to børn i fedtefadet.

Tog konsekvenserne
- Jannis udsagn til mig var, at manden blev dopet med receptpligtig medicin. Hvis jeg havde undladt at lave lydoptagelserne, så var der formentlig ingen, som havde taget anmeldelsen alvorligt. Som jeg fik det beskrevet, lå manden med det ene ben i graven, derfor var jeg også underlagt en form for tidspres, siger Kim Christensen og fortsætter:

Læs også: Oddset-Janni fik betalt jetset-ferie

- Det er klart, at problematikken ikke bliver mindre kompliceret af, at Janni er mor til begge vores børn. Tro mig, det er ikke ligefrem et rart dilemma at stå i, om man skal holde sin viden tæt ind til kroppen og blive delagtig ved ikke at anmelde sagen og forholde sig passivt, eller om man skal anmelde sagen og tage alle de konsekvenser, som følger med, særligt for vores børns vedkommende. Jeg valgte det sidste. Det er klart, at Jannis vurdering er, at anmeldelsen udelukkende skyldes dårlig moral fra min side.

Sårede følelser
- Du og Janni har tidligere kørt offentlig krig, hvor du har beskyldt hende for at være utro i Se og Hør. Er det her bare en forsmået eksmands hævn?

- Vedrørende Jannis utroskaber og sexpartnere så har jeg med tiden indset, at det udelukkende vedkommer hende selv og hendes mænd. Men jeg troede på et tidligere tidspunkt, at hvis jeg bare stillede mig frem i pressen med min version, så ville det understøtte retfærdighedsfølelsen omkring mine, på daværende tidspunkt, sårede følelser. I stedet kom mine udtalelser til at fungere som en boomerang, siger Kim Christensen, der føler, at han blev fremstillet som 'en kriminel og grundløst hævngerrig forfølger' i ugebladet.

Læs også: Lavede grimasser i retten: Tæt på at blive smidt ud

- Artiklens negativitet blev stærkt understøttet af, at journalisten naturligvis havde valgt det mest utiltalende foto, der til dato er blevet taget af mig, mens Janni for sin del blev fremstillet som den stakkels smukke forfulgte kvinde. Naturligvis er det barnligt dumt og naivt at gå i pressen med den slags. Det kommer sådan set ikke bag på mig, at jeg igen i forbindelse med Jannis retssag ville blive fremstillet som den forsmåede eksmand. Jeg tror dog ikke, at vedvarende karaktermord på mig gør den store forskel i forhold til sagens retslige kontekst, siger han.

Dømt for bedrageri
- Er det et forsøg på at få Janni i fedtefadet, fordi du vil vinde retten til jeres fælles datter?

- I 2010 valgte jeg at frasige mig forældremyndigheden over min datter. Vores datter har været voldsomt i klemme i en lang og opslidende konflikt, hvor hun er blevet splittet mellem os forældre. Jeg gav slip, fordi jeg frygtede, at hun skulle blive revet midt over. Det har ikke været noget nemt valg, derfor vil jeg helst ikke sige mere omkring den sag. Vores børn er ufrivilligt blevet alt for tidligt voksne, fordi de har været udsat for forskellige oplevelser, som vi forældre burde have forskånet dem for, lyder Kim Christensens forklaring på den sag.

Læs også: Storsvindler bag fladskærmskrak

Kim Christensen kender selv retssystemet fra anklagebænkens synsvinkel. Han er tidligere idømt to års fængsel for groft mandatsvig i firmaet United Liberty Oil. Han og hans medejer bev dømt for at have snydt en masse investorer for et millionbeløb.

Siddet fængslet
- Du har selv snydt mange mennesker på olie-eventyr og i Alfaview. Hvorfor får du lige pludselig moralske skrupler på en ukendt gammel mands vegne?

- Det kommer vist ikke bag på nogen, at jeg fik en dom i Liberty Oil sagen. Alle kan jo google mit navn og se avisoverskrifterne. I begyndelsen var det naturligvis ikke rart at se sig selv degraderet og stemplet i medierne som svindler. Men med tiden har jeg lært at acceptere det, fordi jeg godt ved med mig selv, at jeg rummer langt mere, end det avisoverskrifterne dikterer. Jeg har taget min straf - den del som kan afsiddes i fængslet. Men den værste del af straffen betaler jeg stadig af på. Den, at for eksempel min søn igen og igen skal konfronteres med de fejl, som jeg begik i min fortid. Og det gør mig ondt på hans vegne, siger Kim Christensen, der ikke påtager sig ansvaret for Alfaviews konkurs.

- Jeg var teknisk chef i Alfaview, men sluttede i firmaet, da jeg skulle ind og afsidde min fængselsstraf. Efterfølgende valgte firmaets ejer at lade firmaet gå konkurs i år 2007. Jeg kan godt se, at det lige umiddelbart virker logisk at kæde en svindeldømt Kim Christensen sammen med firmaets konkurs. Men jeg havde ikke noget økonomisk mellemværende i forhold til firmaets konkurs, og det fremgår tydeligt af dom-skrifterne. Det ville være befriende nemt, hvis man kunne stille tingene op, på den sort/hvide måde. At mennesker, som dømmes for at begå kriminalitet i deres liv, ikke er berettiget til at have hverken moral eller samvittighedsfølelse. Men så simpelt er tingene bare ikke skruet sammen, fastslår han.