Veninder: Oddset-Janni bag facaden

Den bedrageritiltalte Janni Christensens snakketøj har ofte fået hende i fedtefadet, fortæller veninder gennem flere år

Her er Janni Christensen sammen med sin veninde gennem 20 år, Dorit Stevanovski. Foto: Privat
Her er Janni Christensen sammen med sin veninde gennem 20 år, Dorit Stevanovski. Foto: Privat

Den tidligere Oddset-babe Janni Christensen sidder lige nu på anklagebænken i Københavns Byret, hvor hun er tiltalt for at have narret en formue fra en 66-årig alkoholiseret mand.

I retten er der blandt andet afspillet lydoptagelser, som hendes eksmand har optaget i det skjulte, hvor Janni Christensen, 41, tilsyneladende kynisk og beregnende fortæller eksmanden, hvordan hun og hendes to medtiltalte malker den ældre mand for penge.

Ekstrabladet.dk er efterfølgende også kommet i besiddelse af lydoptagelserne, som man kan høre uddrag af her.

HØR DET FØRSTE LYDKLIP HER

HØR DET ANDET LYDKLIP HER

HØR DET TREDJE LYDKLIP HER

Men kynisk og beregnende er langt fra den fulde sandhed om Janni Christensen, mener to af hendes veninder gennem 15 og 20 år, der er kede af de voldsomme reaktioner blandt danskerne, som lydoptagelserne har givet mod Janni Christensen. De mener, at lydoptagelserne bare er et udtryk for Jannis lidt naive tilgang til livet. At hun nogle gange bare snakker for at snakke.

Vil opnå anerkendelse
- Først og fremmest så er Janni en pige, som taler ekstremt meget, og nogle gange taler hun også bare for at tale og for at opnå en vis anerkendelse fra folk omkring sig. Hvis jeg skal være helt ærlig, så er Janni på rigtig mange måder ekstremt naiv og ser det gode i stort set alle de mennesker, hun møder på sin vej, siger veninden gennem 15 år, Malene, til ekstrabladet.dk.

Læs også: Løj om ulykke for at få underskrift

Hun opfordrer til, at man lader sagen gå sin gang i retten frem for at dømme Janni Christensen på hendes moral gennem lydoptagelserne.

Se TV: Oddset-Janni: Jeg er selv rystet

- Janni er virkelig det perfekte eksempel på en 'oddset-babe', og til tider det man herhjemme betegner som en 'dum blondine'. Men når det er sagt, så vil jeg statuere, at Janni er et fantastisk dejligt og varmt menneske, som altid spreder glæde og smil omkring sig. Og det, syntes jeg bestemt, er værd at pointere over for Danmark, før vi dømmer hende for hendes etiske moral, siger veninden.

En 'stor kæft'
Også Dorit Stevanovski, der lærte Janni at kende gennem Jannis søster for 21 år siden, siger, at veninden ikke altid tænker sig om, før hun snakker.

- Janni har en 'stor kæft' for at sige det rent ud, og jeg tror, at hun mange gange kommer i fedtefadet, fordi hun bare snakker og 'pynter' på sandheden, når hun er fuld. Jeg har tit bedt hende om at passe på sig selv, da hun har en evne til at tro det bedste om alle, siger veninden og fortsætter:

Læs også: Her er optagelserne, der kan fælde Oddset-Janni

- Når jeg hører de optagelser, tænker jeg, at det er typisk Janni, når hun har fået noget at drikke og har tømmermænd. Hun har i mine øjne en sort humor, men det har vi allesammen i vennekredsen. Vi må ikke glemme at Janni har været fremme i medierne længe og derfor godt kan virke kynisk og selvoptaget i andres øjne. Men jeg kender den rigtige Janni, som altid har været en god og tæt veninde, siger hun.

Krig med manden
Dorit Stevanovski kendte Janni Christensen, allerede da hun var gravid med sine to børn, som hun har med eks-manden Kim Christensen - ham, der lavede optagelserne og videregav dem til politiet.

Hun mener, at eksmanden har haft skjulte motiver til at lave optagelserne, fordi han, ifølge veninderne, har kørt en krig mod Janni de seneste syv år.

- Jeg har flere gange sagt til Janni, at hun skulle klippe navlestregen og intet have med den mand at gøre. Han skal stoppe den krig og tænke på, at der er to børn i det her, fastslår Dorit Stevanovski.