Annonce:
Annonce:

Amanda Knox frikendt for sexdrab

En italiensk appeldomstol frikender amerikanske Amanda Knox for drab på britisk bofælle

Amanda Knox, 24, overmandes af følelser, da hun bliver frikendt for sexdrab på britiske Meredith Kercher. (Foto: AP)
Amanda Knox, 24, overmandes af følelser, da hun bliver frikendt for sexdrab på britiske Meredith Kercher. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Krimi

En italiensk appeldomstol har frikendt den amerikanske kvinde Amanda Knox, 24, for sexdrabet på den britiske studerende Meredith Kercher, rapporterer internationale medier.

Amanda Knox kunne ikke holde tårerne tilbage, da dommeren mandag aften læste juryens sensationelle afgørelse op i det tætpakkede retslokale (se situationen her).

Hendes forældre, søskende og venner på tilhørerpladserne omfavnede hinanden. Retssalen gav genlyd af jubel og klapsalver. Knox kan nu forlade retten som en fri kvinde. Hun flyver hjem til USA tirsdag morgen.

Amanda Knox' forsvarer, Carlo Dallas Vedova, talte efterfølgende til journalister uden for retsbygningen i Perugia i det centrale Italien.

– Amanda er løsladt. Hun vil rejse hjem hurtigst muligt. Hun har altid sagt, at hun var ven af Meredith (Kercher, red.), siger Carlo Dallas Vedova.

Annonce:

Knox: Jeg voldtog ikke
Forud for afgørelsen havde Amanda Knox taget ordet i retten og bedyret sin uskyld i en dramatisk afslutning på sin fire år lange juridiske kamp.

– Jeg dræbte ikke. Jeg voldtog ikke. Jeg stjal ikke. Jeg var der ikke. Jeg var der ikke på gerningstidspunktet, sagde hun.

Juryen troede på hendes ord.

Det gjorde forsamlingen uden for retten ikke. Efter frifindelsen råbte den ophidsede menneskemængde: 'Skam, skam' og 'morder'.

Læs: Knox flirtede i retten

Amanda Knox og Meredith Kercher delte lejlighed i Perugia i Italien, da Kercher i november 2007 blev fundet sexmisbrugt og dræbt i sit værelse.

Politiet mente, at Kercher blev dræbt i sexleg, der løb af sporet.

Amanda Knox blev sammen med sin daværende kæreste Raffaele Sollecito i 2009 dømt for mordet på den britiske kvinde.

Knox blev idømt 26 års fængsel, mens Sollecito fik 25 års fængsel i sagen, som har fået stor opmærksomhed i italiensk presse.

Annonce:

Knox og Sollecito har hele tiden hævdet, at de er uskyldige i anklagerne. Appeldomstolen har også frikendt Raffaele Sollecito for drabet.

Fandt DNA på liget
Det betyder, at Rudy Hermann Guede fra Elfenbenskysten nu er den eneste, som er dømt for mordet på Meredith Kercher. DNA fra Rudy Hermann Guede blev fundet i værelset og på liget.

Guede afsoner i øjeblikket en dom på 16 års fængsel.

Der blev ikke fundet beviser for, at Amanda Knox var inde i værelset, da drabet fandt sted. Hun blev alene dømt på baggrund af spinkle DNA-beviser, som er blevet kritiseret som mangelfulde.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: