Tre unge frifindes for drabsplaner

Værebro-gruppen undgår dom for at ville dræbe en person i Tingbjerg. Beviserne var ikke gode nok

Tre unge fra Værebro i Bagsværd er blevet frifundet for at have haft planer om at dræbe en modstander i Tingbjerg i København.

Frifindelsen er sket torsdag i et nævningeting ved Retten i Glostrup, oplyser en af de tiltaltes forsvarere, advokat Thorkild Høyer.

En række af deres sympatisører mødte op ved retsbygningen, hvor også en masse rockere var samlet i anledning af dommen over de 15 fra miljøet omkring Hells Angels.

Nogle af vennerne var iført jakker med bogstaverne VHK - Værebros Hårde Kerne.

De tre blev anholdt og derefter varetægtsfængslet i slutningen af januar og i begyndelsen af februar, da politiet gik i aktion efter en serie farlige skyderier på den københavnske vestegn og i København.

Derimod er de tre fundet skyldige i at besidde skydevåben. To er blevet idømt hver et års fængsel, mens den sidste har fået et år og en måned.

Anklagen drejede sig om, at de tre havde lagt planer om at dræbe en person fra Tingbjerg som hævn for et tidligere skyderi mod to brødre i Værebroparken.

Oprindeligt var fem sigtet for at lægge de dødsensfarlige planer, og heraf blev der senere rejst tiltale mod de tre.

Et par af dem blev anholdt i forbindelse med politiets storstilede aktion, som gik ud på at fjerne våben i bandemiljøerne.

Ved 'Operation Hitman' tog over 100 betjente ud til en stribe adresser for at lede efter de farlige sager.

Resultatet var, at betjentene fandt i alt 10 pistoler og en enkelt revolver.