Sandberg råbte til journalister efter lang straf

Straffe mellem to år og ni måneder og 15 år og tre måneders fængsel i den store rockerretssag - Sandberg anker

Brian Sandberg - dom i dag(Foto: Jens Dresling/Polfoto)
Brian Sandberg - dom i dag(Foto: Jens Dresling/Polfoto)
Følg Krimi

Nu er dommene faldet i den store rockersag, hvor 15 af 16 tiltalte rockere er fundet skyldige på kryds og tværs i seks drabsforsøg begået under krigen mellem Hells Angels og indvandrer-bander.

Rockerne er idømt straffe på mellem to år og ni måneder og 15 år og tre måneder.

HA-rockeren Brian Sandberg blev idømt 11 år og 10 måneders fængsel for et drabsforsøg i oktober 2009, og selvom anklageren havde krævet 14 års fængsel, var han tydeligvis stærkt misfornøjet med dommen.

- Jeg er meget utilfreds. Det er klart. Det er uacceptabelt. Han har løjet i de to første sager (de to drabsforsøg, som Sandberg er blevet frikendt for, red.). Hvorfor skulle han tale sandt i den tredje?, råbte han ned til journalisterne, inden han fik at at vide, at han ikke måtte sige mere.

SE ROCKERNE I TUMULT MED POLITIET I VIDEOEN OVER ARTIKLEN

Han havde ellers på forhånd givet udtryk for, at han ville snakke med pressen efter dommen, men det gav anklageren ham altså ikke lov til.

En ledende rolle
Men han nåede dog at give V-tegn og smile og vinke ned til sine brødre og 'undersåtter' på landjorden fra balkonen i Retten i Glostrup.

Efter dommen sagde retsformanden om præmisserne for at idømme glamour-rockeren Brian Sandberg den strenge straf, at han havde en ledende rolle i Hells Angels og AK81 og gav ordre til, at en person skulle skydes.

11 af de dømte rockere har på stedet anket til frifindelse i Østre Landsret. Blandt dem er Brian Sandberg. De sidste fire dømte rockere har taget betænkningstid.

Læs også: Overblik 16 rockere tiltalt i bandekrigen

Efter dommen traf retten beslutning om, at de dømte rockere fortsat skal være varetægtsfængslet under anken.

Anklageren krævede desuden efter dommen over Brian Sandberg, at 600.000 kr., der er beslaglagt hos ham for salget af hans bog 'Gangster', fortsat er beslaglagt under ankesagen, så pengene kan gå til sagens omkostninger. Desuden kræver anklageren smykker for 87.000 kr. beslaglagt hos Brian Sandberg.

Her er alle dommene over rockerne:

Danny Olsson, 30, idømt 15 år og 3 måneders fængsel. Prospect i Hells Angels South End, Ishøj. Er skyldig i fire drabsforsøg.

Martin Per Hiltoft, 30, idømt 11 år og 2 måneders fængsel. Prospect i Hells Angels South End, Ishøj. Er skyldig i to drabsforsøg.

Daniel Poulsen, 29, idømt 12 år og to måneders fængsel. Fuldgyldigt medlem i Hells Angels South End, Ishøj. Er skyldig i to drabsforsøg.

Tobias Max Larsen, 23, idømt to år og ni måneders fængsel. AK 81 i Hells Angels South End, Ishøj. Er skyldig i et drabsforsøg.

Johan Johnsøn Frederiksen, 28, idømt 9 års fængsel. Prospect i Hells Angels South End, Ishøj. Er skyldig i to drabsforsøg.

Læs også: Rocker-retssag går hårdt ud over klubhus

David Nielsen: 7 års fængsel

Dan Nygaard Lerche Poulsen, 33, idømt 7 års fængsel. Prospect i Hells Angels South End, Ishøj. Er skyldig i et drabsforsøg.

Jon Erik Sturluson, 31, idømt 4 år og seks måneders fængsel. Prospect i Hells Angels South End, Ishøj. Er skyldig i et drabsforsøg.

Brian Sandberg, 45, idømt 11 år og 10 måneders fængsel. Fuldgyldigt medlem af Hells Angels Cph East. Er skyldig i et drabsforsøg.

Dennis Brodthagen, 37, idømt 13 års fængsel. Fuldgyldigt medlem af Hells Angels Cph East. Er skyldig i et drabsforsøg, våbenlager og amfetamin.

Jimmi Dige Bach, 37, idømt 9 års fængsel. Fuldgyldigt medlem af Hells Angels Cph East. Er skyldig i et drabsforsøg og et kølleoverfald.

Læs også:Sandberg kræves 14 år bag tremmer

Nick Leon Hansen, 27, idømt 15 års fængsel. Prospect i Hells Angels Cph East. Er skyldig i to drabsforsøg og et kølleoverfald.

Lars Christian Dencker Krogh, 23, idømt 8 års fængsel. Prospect i Hells Angels Chp East. Er skyldig i et dabsforsøg.

Brian Engberg Larsen, 28, idømt 7 års fængsel. Relateret til Hells Angels Cph East. Skyldig i et drabsforsøg.

Mads Henrik Petersen, 24, idømt 3 års fængsel. Prospect i Hells Angels Cph East. Skyldig våbenlager i Gentofte.

Den 16. tiltalte Jesper Hagbart, 37, blev frifundet for et drabsforsøg. Fuldgyldigt medlem i Hells Angels South End, Ishøj

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind