Sandbergs forsvarer: Han skal pure frikendes

Forsvareren mener, at dommen er meget hård

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Brian Sandberg er netop idømt 11 år og 10 måneders fængsel for at have beordret et drabsforsøg, og den dom ankede hans forsvarer Michael Juul Eriksen på stedet.

- Det er en meget hård dom. Der er jo ingen, der har været i fare, og min klient har ikke løsnet noget skud. Alligevel får han dom, som om det var fuldbyrdet manddrab, siger han til ekstrabladet.dk.

Vil pure frikendes
Brian Sandberg blev frikendt for to drabsforsøg, fordi de udelukkende byggede på kronvidnet, MP's vidneforklaring. Men altså dømt for et drabsforsøg.

Læs også: Sandberg til journalister: Det er uacceptabelt

Michael Juul Eriksen vil have sin klient pure frikendt.

- I de to drabsforsøg, han er frikendt for, har vi kunnet bevise, at vidnet løj. Det har vi ikke i det tredje. Men det burde være anklagemyndighedens opgave at bevise hans skyld, og ikke vores opgave at bevise, at vidnet lyver. Den er selvfølgelig anket på stedet, og det er ikke kun for at få en lavere straf. Vi skal have ham frifundet for det tredje drabsforsøg, siger han.

Tilfreds anklager
Anklageren Charlotte Alsing Juul var til gengæld tilfreds med de markant strenge straffe.

Læs også: Overblik 16 rockere tiltalt i bandekrigen

- Det er et særdeles vigtigt signal at sende til de unge mennesker, som overvejer at gå ind i AK81 og Hells Angels. De bør tænke sig om en gang til, fordi de kan blive beordret til at begå alvorlige forbrydelser i en ung alder, siger hun til ekstrabladet.dk.

Læs også: Rockerkongens fald

Hun fortæller, at kronvidnet MP har været meget vigtig for sagen, fordi det har givet politiet og anklagemyndigheden et enestående indblik i Hells Angels organisation, og om hvordan de arbejder.

- Særligt det her med at AK81 kan blive beordret af Hells Angels til at begå drab, siger anklageren og tilføjer, at der selvfølgelig bliver passet rigtig godt på vidnet. Uden at hun i øvrigt har yderligere kommentarer til det.