Breve fra et torturkammer

Rockerkongens fald - del 3

Dette er det tætteste de indsatte på Politigården kommer på frihed. En time om dagen i dette bur. (Foto: Thomas Sjørup)
Dette er det tætteste de indsatte på Politigården kommer på frihed. En time om dagen i dette bur. (Foto: Thomas Sjørup)

Men den 5. maj 2010 får Brian Sandbergs glamourøse livsstil en brat afslutning. Sammen med 15 af sine brødre fra Hells Angels bliver han anholdt i en storstilet politiaktion. Sandberg bliver sigtet for to af bandekrigens drabsforsøg og varetægtsfængsles. Han bliver i starten flyttet lidt rundt mellem forskellige fængsler inden han i januar 2011 overflyttes til Danmarks sikreste fængsel på Københavns Politigård. Et fængsel Sandberg selv betegner som et torturkammer.

Her sidder han de næste syv måneder i en celle på seks kvadratmeter og venter i uvished, mens politiet og anklagemyndigheden bygger sagen mod ham og de 15 andre anholdte op. Det der senere skal vise sig at blive den største og dyreste rockerretssag i Danmark nogensinde, og som skal komme til at koste Sandberg hans frihed de næste mange år (strafudmålingen finder sted i næste uge, så den kan vi formentlig nå at få med?).

En tur i pishullet
Mandag den 19. september blev rockerikonet dømt skyldig i et drabsforsøg i den historiske retssag, og Brian Sandberg skal nu indstille sig på en hverdag, der kommer til at ligne den, han har måtte tvinge sig selv til at få til at fungere bag tremmerne gennem de sidste 15 måneder. En hverdag, der har tæret hårdt på jetsetrockeren.

“Jeg har endnu ikke mødt en, der siger, det er fedt at sidde på 'gården' eller i 'pishullet', som vi kalder det. Jeg vil endda gå så langt som til at sige, at grunden til, at der ikke er flere psykiske tilfælde eller selvmordsforsøg på 'Gården' er, at dem som hovedsageligt sidder der, er meget stærke rocker- eller banderelaterede fanger. De piver ikke og dealer med situationen, de sidder i. Gennem de næsten syv måneder, jeg var der, har jeg talt med mange, der kun bliver endnu hårdere af at sidde der.” BS

Forrige| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Næste