Berygtet flykaprer anholdt efter 41 år

George Wright gennemførte en af de frækkeste flykapringer i USA's historie. Han er nu anholdt efter 41 års flugt

George Wright, der her er fotograferet i 1963, er anholdt i Portugal efter mere end fire årtier på flugt fra de amerikanske myndigheder. (Foto: AP)
George Wright, der her er fotograferet i 1963, er anholdt i Portugal efter mere end fire årtier på flugt fra de amerikanske myndigheder. (Foto: AP)

En berygtet morder, røver og flykaprer er blevet anholdt, efter at han har holdt sig skjult for de amerikanske myndigheder i mere end fire årtier, oplyser amerikanske medier.

George Wright, 68, blev sporet til en lille by uden for Lissabon i Portugal, hvor han levede under et andet navn. Han tilbageholdes nu af de portugisiske myndigheder og ventes udleveret til USA.

FBI opgav aldrig at fange George Wright, som tildelte forbundspolitiet et ydmygende nederlag i forbindelse med en flykapring i 1970'erne.

Forinden var Wright stukket af fra fængslet i New Jersey, hvor han afsonede 30 års fængsel for drab på en dekoreret krigsveteran, der blev skudt for 70 dollar.

Forklædt som præst
Efter at have holdt sig skjult i Detroit kaprede Wright et rutefly fra Detroit til Miami. Wright gik om bord på flyet forklædt som præst med en pistol skjult i en hul bibel.

George Wright og to medsammensvorne tog flyets 88 passagerer som gidsler og fik til sidst agenter fra FBI til at udlevere en kuffert med kontanter.

FBI-agenterne måtte kun være iklædt badebukser, da de afleverede kufferten med en million dollar. Wright ville være sikker på, at de var ubevæbnede.

Stak af til Nordafrika
George Wright løslod passagererne, men han holdt fortsat besætningen fanget. Flyet fortsatte til Boston, hvor det fik brændstof på, inden det fløj videre til Algeriet i Nordafrika.

USA pressede Algeriet til at konfiskere fly og kufferten med kontanter, men Wright og hans bande var over alle bjerge.

Mens de øvrige gidseltagere senere blev anholdt i Paris, er det aldrig lykkedes FBI at slå en klo i George Wright – indtil denne uge.