Annonce:
Annonce:

Terror-ordre mod JP kom fra Pakistan

På niende måned sidder fire formodede terrorister varetægtsfængslet i Danmark. Men politiet og PET er langt fra færdige med efterforskningen af terror-sagen, der nu trækker tråde til Pakistan

JP/Politikens Hus er fortsat mål for terrorister, vurderer Center for Terroranalyse.(Foto: Klavs Bo Christensen)
JP/Politikens Hus er fortsat mål for terrorister, vurderer Center for Terroranalyse.(Foto: Klavs Bo Christensen)
Annonce:
Følg Krimi

Ordren til en massakre i JP/Politikens Hus på Rådhuspladsen i København i dagene omkring nytår kom fra en terror-organisation i Pakistan.

Dét formoder PET og Københavns Vestegns politi, som i øjeblikket har en omfattende international efterforskning i gang, der også retter sig mod Pakistan. Det bekræfter kilder overfor ekstrabladet.dk.

Formodningen er, at ordren til massakren på Rådhuspladsen blev givet af top-terrorister med tilknytning til terror-organisationen Lashkar-e-Taiba, der er tæt knyttet til Al-Qaeda.

Et angreb som i Mumbai
Lashkar-e-Taiba stod bag terror-angrebet i Mumbai, Indien, i november 2008, hvor 164 blev dræbt i en række koordinerede massakrer mod bl.a. hoteller og caféer. Det planlagte angreb mod JP på Rådhuspladsen skulle være en mindre kopi af Mumbai-angrebet.

Læs også: Fem anholdt for terror

Annonce:

Planen var at 'dræbe så mange som muligt' med to medbragte skydevåben og bagbinde og halshugge bladhusets medarbejdere.

Terrorsagens anklager Helene Schrøder vil kun bekræfte, at politiet 'efterforsker i udlandet herunder Pakistan', og at der er sendt en række internationale retsanmodninger afsted for at få hjælp fra andre landes myndigheder i efterforskningen af terror-sagen.

- Det tager lang tid at efterforske i udlandet, så mit forsigtige gæt er, at efterforskningen først er slut ved årets udgang, siger Helene Schrøder til ekstrabladet.dk.

Det betyder, at hvis der bliver rejst tiltale mod de fire sigtede for terror, vil retssagen næppe komme i gang før i første halvår af 2012.

Annonce:

Fængslet i endnu fire uger i dag
Retten i Glostrup var i dag bevogtet af svært bevæbnet politi, da de fire terror-sigtede fik forlænget deres varetægtsfængsling med endnu fire uger. Tre af de formodede terrorister blev fremstillet i retten, mens den fjerde frivilligt var gået med til en forlængelse.

Læs også: Terrorister lejede bil i Sverige

Politiet vil gøre alt for at undgå flugtforsøg, og de fire sigtede er spredt i forskellige fængsler. Den ene, en 45-årig tuneser, sidder i arresthuset på Politigården, der regnes for landets sikreste, erfarer ekstrabladet.dk.

Var i træningslejr i Pakistan ?
Efterforskerne interesserer sig især for de fire sigtedes rejser og færden op til det planlagte terrorangreb.

Formodningen er, at en eller flere af dem var i en træningslejr i Pakistan inden de planlagde angrebet i København. Det store spørgsmål er nu, om forbindelsen til Pakistan kan dokumenteres til en kommende retssag.

Erfaringsmæssigt er det vanskeligt for dansk politi at arbejde sammen med myndighederne i Pakistan.

Annonce:

PET-chef Jakob Scharf sagde efter anholdelserne: - Vi står overfor en gruppering af militante islamister, og vores efterretninger viser, at de har forbindelser til internationale terrornetværk.

- Hug halsen over på dem
PET´s vigtigste beviser mod de terror-sigtede er rumaflytninger og videovervågning, der blandt andet viser, hvordan tre af de sigtede holdt en fællesbøn i lejligheden på Mørkhøjvej straks før de blev anholdt. De bad om velsignelse til blodbadet og der blev sagt:

'Når de vantro mødes, så bind dem og hug dem halsen over'.

På en rumaflytning i Stockholm, hvor den 45-årige MD taler med den 37-årige islamist SZ, taler mændene om at angribe Jyllands-Posten i København for at 'dræbe så mange som muligt'.

- Aktionen skal vare i 20 minutter og der skal slås ihjel. Det skal ikke være som tjetjenerne. Der skal ikke forhandles, siger de sigtede.

Terror-truslen er høj
Terrortruslen mod Danmark er stadig høj. Islamiske terrorister vil fortsat 'straffe' Danmark for Muhammed-tegningerne.

Annonce:

Center for Terroranalyse hos PET skriver i sin seneste offentlige vurdering fra 31. maj i år, at 'CTA vurderer, at man også i fremtiden vil kunne forvente, at personer vil forsøge at rejse til Danmark for at gennemføre angreb, og at personer og lokaliteter med tilknytning til tegningesagen vil være prioriterede mål.'

JP/Politikens Hus har på grund af terrortruslerne måttet ofre store millionbeløb på sikkerhed, og har omdannet bladhusene i Viby og Rådhuspladsen til 'fæstninger', der skal forebygge terror-angreb.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: