Mand fængslet for skyderi fra april

Efter knap et halvt år på fri fod er 33-årig skudmistænkt nu sendt bag tremmer.

En dommer ved Retten i Holbæk valgte i weekenden at sætte en 33-årig mand bag tremmer i forbindelse med et skyderi i foråret.

Skyderiet fandt sted den 16. april på en parkeringsplads i forbindelse med boligområdet Askerød ved Greve. Her blev to biler ramt af skud, men ingen personer kom til skade.

- Vi fik identificeret en mistænkt lige med det samme, og han har så været efterlyst lige siden. I fredags meldte han så sig selv, efter at han følte jorden brænde under sig, fortæller vicepolitiinspektør Per Heide Sørensen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Efter anholdelsen fredag blev den 33-årige mand sigtet for forsøg på manddrab, og lørdag blev han fremstillet i grundlovsforhør. Dommeren bestemte, at manden skal sidde fængslet foreløbig frem til den 13. oktober.

- Efter episoden i april har den mistænkte været en tur i udlandet. Vi har været i kontakt med ham undervejs, og han har sagt, at han ville melde sig selv, fortæller Per Heide Sørensen.

Boligområdet Askerød har tidligere været plaget af en del skyderier. Det har blandt andet været de kriminelle grupper Bloodz og Black Cobra, som har ligget i noget, der minder om krig, med hinanden.

Det er et par år siden, at konflikten for alvor hærgede i Askerød. Men fejden er ikke overstået. På det seneste er skyderierne nemlig rykket sydpå til Køge.

- Den her episode har ikke forbindelse til nogen bandekonflikt. Den bunder i nogle personlige uoverensstemmelser omkring nogle ting, der er blevet sagt, fortæller Per Heide Sørensen.