Briter sigter terroranholdte for bombeplan

Politiet i Birmingham terror-sigter seks personer. Tre af dem sigtes for plan om bombekampagne

Britisk politi sigter seks mænd, der blev anholdt i sidste uge i Birmingham under en større aktion mod formodede islamiske terrorister.

Ifølge sigtelserne planlagde tre af dem en regulær bombekampagne.

To har ifølge avisen The Guardian lavet film, hvor de optræder som martyrer, og har været i Pakistan for at træne brug af våben og fremstilling af gift.

Af de seks sigtes fire af dem for at forberede terrorangreb i Storbritannien, mens de to andre sigtes for at have tilbageholdt viden om planerne over for myndighederne.

Det ventes, at de fremstilles for retten i London mandag.

I alt syv mænd og en kvinde blev anholdt under aktionen i sidste uge. De var alle britiske statsborgere.

- Operationen er på et tidligt stadium, så jeg kan ikke gå i detaljer på nuværende tidspunkt om de formodede lovovertrædelser, siger en kriminalbetjent, Marcus Beale.

- Jeg mener imidlertid, at det var nødvendigt at tage affære. Vi gjorde det for at sikre den offentlige sikkerhed, tilføjer han.

Terroreksperter betragter såkaldt "hjemmegroede" terrorister - personer, der planlægger og begår terrorhandlinger i det land, de er opvokset og bor i - som et stigende problem, når det kommer til bekæmpelsen af terrorisme.

Det var sådanne "hjemmegroede" terrorister, personer af hovedsageligt pakistansk oprindelse, men med britisk statsborgerskab, der gennemførte de alvorlige terroranslag mod London i juli 2005.

De fire bombemænd sprængte sig selv i luften i Londons undergrundsbane og på en bus og tog 52 personer med sig i døden.