Skurkefirmaer bag svindel til 21 mio. kr.

Retten har fængslet to entreprenører i sag om skatte- og momssvindel til mindst 21 mio. kr.

To entreprenører er i dag blevet varetægtsfængslet ved retten i Lyngby for at have unddraget staten mindst 21 millioner kr. i skat, moms og AM-bidrag.

De sigtede, der er 32 og 25 år, har relationer til rocker-miljøet, og det er politiets bandeenhed på Sjælland Task Force Øst, der har afsløret sagen.

Det skete som en udløber af en helt tilsvarende sag, hvor en 49-årig Bandidos-rocker og tre chefer fra et entreprenørfirma i Rødovre i august blev varetægtsfængslet for svindel til mindst 25 millioner kr.

Politiet mener, at den 32-årige står bag et anpartsselskab, der har været leverandør af håndværksarbejde til flere store danske byggevirksomheder.

Stråmandsfirma
Firmaet har udstedt regulære fakturaer med moms, som kunderne har betalt i god tro. Men pengene er kanaliseret videre til den 25-åriges stråmandsfirma, hvor pengene er hævet kontant og håndværkerne aflønnet sort. Samtidigt er hverken afregnet skat, moms eller AM-bidrag.

Læs også: Hævede halv million til sort arbejde

Skurkefirmaerne har snydt for de 21 millioner kr. fra den 16. juli 2009 og frem til den 23. august i år, mener politiet.

Fidusen er strikket sådan sammen, at SKAT på et eller andet tidspunkt ville have opdaget svindlen, men ansvaret ender hos en stråmand uden penge, der pludselig skylder et millionbeløb til SKAT. Imens har bagmændene stukket de mange millioner kontant i lommerne.

'Sorte' håndværkere på offentlige ydelser
Politiet forsøger nu også at klarlægge, hvor mange af de 'sorte' håndværkere, der har været på offentlige ydelser, mens de har arbejdet for entreprenørerne.

Retten i Lyngby fængslede de to sigtede for fire uger, og de kærede ikke.