Hævede halv million kr. til sort arbejde

Politiets bandeenhed har afsløret en ny sag om organiseret sort arbejde til millioner af kroner. Betjente holdt øje med en bandefigur, da han hævede 550.000 kr. kontant i banken

Håndværkerne blev lønnet sort med kontanter og entreprenørfirmaet betalte heller ikke moms.(Foto: Colourbox)
Håndværkerne blev lønnet sort med kontanter og entreprenørfirmaet betalte heller ikke moms.(Foto: Colourbox)

To mænd fremstilles i dag i grundlovsforhør ved retten i Lyngby, sigtet for omfattende skatte- og momssvindel i forbindelse med organiseret sort arbejde. De kræves varetægtsfængslet.

Den ene blev anholdt i går, da han hævede 550.000 kr. kontant i en bank, og den anden blev anholdt i Københavns Lufthavn i Kastrup tidligt i morges, da han kom hjem fra ferie i Thailand. Han sigtes for at have været penge-kurér for svindlerne.

Det er politiets bandeenhed Task Force Øst, der har afsløret den nye sag, der trækker tråde til bandemiljøet. Sagen er en udløber af en omfattende sag fra august, hvor et entreprenørfirma i Rødovre skal have udført sort arbejde for mindst 25 millioner kr.

I dén sag sidder en 49-årig Bandidos-rocker og tre chefer fra entreprenørfirmaet varetægtsfængslet for at have organiseret sort arbejde for flere end 100 håndværkere.

Sort arbejde og socialbedrageri
- Den nye sag er en udløber af den efterforskning. Håndværkerne er blevet lønnet sort samtidigt med at en del af dem har været på overførselsindkomster, så der er også tale om socialbedragerier, siger politiinspektør Magnus Andresen, Task Force Øst.

Læs også: Fire fængslet i sag om rockerfirma

Fremgangsmåden er, at entreprenørfirmaet tegner en legal kontakt om at levere arbejdskraft til en bygherre eller hovedentreprenør, der betaler regningen med moms. Men underentreprenøren trækker betalingen ud kontant og lønner sine håndværkere sort.

Der bliver naturligvis ikke betalt skat, moms eller AM-bidrag, så bagmændene hos underentreprenøren scorer differencen og de sorte håndværkere er også glade, fordi de både får sort løn og sociale ydelser.

Rockere og bander står bag svindel
Politiet har konstateret, at personer fra rocker og bandemiljøet er dybt involveret i den form for kriminalitet, hvor fortjenesten er enorm.

Da politiet den 23. august anholdt Bandidos-rockeren og de tre chefer fra et entreprenørfirma i Rødovre blev der beslaglagt store værdier som kontanter, biler, møbler og kunst. Omsætningen i entreprenørfirmaet var voldsom, især efter skybruddet i juli, hvor ordrerne kom i en lind strøm.

Læs også: Skybrud gav sort arbejde til rockerfirma

Sagen efterforskes stadig, men fra oktober 2009 og til august i år menes firmaet i Rødovre at have haft en sort fortjeneste på over 25 mio. kr.