Indbrudstyvens 'månedsløn': 100.000 kr.

Politiet har igen slået til mod en gruppe organiserede indbrudstyve. Under efterforskningen har politiet set, at de professionelle tyve kan tjene op til 100.000 kr. om måneden

Kasper Hansen blev anholdt på Amager i går sammen med en 20-årig ven. De sigtes for organiserede indbrud.(Foto: politiet)
Kasper Hansen blev anholdt på Amager i går sammen med en 20-årig ven. De sigtes for organiserede indbrud.(Foto: politiet)

100.000 kr. om måneden - skattefrit.

Det er hvad en professionel indbrudstyv kan tjene hver måned på at tømme villaer for designer-møbler.

- Det har vi konstateret under vores seneste efterforskning mod organiserede indbrudstyve, siger politiinspektør Karl Erik Agerbo fra Nordsjællands politi til ekstrabladet.dk.

- Det er måske ikke hver eneste måned de kommer op på den fortjeneste, men det er, hvad vi har set, siger Karl Erik Agerbo.

Fortjenesten er blandt andet opnået ved at sælge designer-møbler på netauktioner.

Nye anholdelser i dag
I går og i dag har politiet anholdt fire formodede professionelle tyveknægte, der har begået indbrud i private hjem på hele Sjælland, men fortrinsvis i private boliger i området omkring Køge og Hundige. Ellers har tyvene opereret langs hele kysten fra Køge i Syd til Gilleleje i nord.

- Vi har fundet en hel del designermøbler, lamper og smykker på et lager på Amager og i en garage i Virum, siger Karl Erik Agerbo.

Læs også: Indbrudsbagmand på flugt fra politiet

I går anholdt politiet den 22-årige flugtfange Kasper Sejer Smidt Hansen på Amager. Det skete kl. 14.58, da han blev genkendt af en politibetjent.

Han havde været efterlyst siden den 10. april, hvor han stak af, da han skulle flyttes fra et arresthus til et andet. Han er sigtet for mindst 17 designer-indbrud og tyveri af flere biler. Den 9. august efterlyste politiet Kasper Sejer Smidt Hansen offentligt med navn og foto.

Kasper Sejer Smidt Hansen kørte i en bil sammen med en 20-årig ven, som politiet mener har deltaget i en stribe store indbrud.

Begge blev fremstillet i eftermiddag ved retten i Lyngby med krav om varetægtsfængsling.

Kigget huse ud langs kysten
Sagen mod de to hænger tæt sammen med anholdelserne i dag af to 22-årige, som ifølge politiet er professionelle indbrudstyve.

- Vi ved, at de har kørt rundt og observeret mod huse langs strandvejene både syd og nord for København for at begå indbrud, siger Karl Erik Agerbo.

De to 22-årige fremstilles i retten i morgen med krav om varetægtsfængsling.

Læs også: Rockere solgte stjålne møbler på netauktion

De nye anholdelser - som politiet kalder 'Operation Langfinger' - hænger også tæt sammen med politiets aktion den 6. september mod syv Bandidos-rockere og en ottende mand, der sigtes for organiserede indbrud.

Banden kiggede på ejendomsmæglernes netsider og fandt huse til salg, hvor der var fotos af dyrt indbo.

Så begik de indbrud i 'til salg husene' og satte tyvekosterne til salg på netauktioner som Lauritz.com.

Politiet har nedsat en taskforce med betjente fra hele Sjælland, der efterforsker mod de professionelle indbrudstyve.

Læs også: Bandidos fængslet for designer-indbrud

På lørdag holder politiet auktion over en række dyre designer-møbler, som bl.a. er fundet hos indbrudstyve, men som politiet ikke har kunnet placere hos de retmæssige ejere.