Pædagog nægter sex med bæltefikseret kvinde

En meget syg psykiatrisk patient lagde an på en pædagog. Det blev til sexmisbrug, mener anklagemyndigheden

En 48-årig mandlig pædagog nægter at have haft sex med en bæltefikseret patient på Psykiatrisk Hospital i Risskov.

- Hun ragede på mig hele tiden, og jeg afviste hende gang på gang, forklarede pædagogen torsdag i byretten i Aarhus.

Patienten var ifølge mandens forklaring et mareridt, og han måtte tage imod psykologbehandling.

I byretten er manden tiltalt for i flere tilfælde at have sexmisbrugt den psykiatriske patient, også mens hun var bæltefikseret.

Straframmen i den slags sager er fire års fængsel.

Læs også: Pædagog tiltalt for sex med bæltefikseret

Manden er tiltalt for fuldbyrdet samleje med kvinden. Det skulle være sket i kvindens egen lejlighed, men mens hun var indlagt. Desuden er manden tiltalt for forsøg på samleje i området omkring hospitalet. Parret blev dog forstyrret af en hund.

Endelig er manden tiltalt for at have befølt kvinden på kroppen og i skeden, mens hun var bæltefikseret, og fået hende til at onanere ham til sædafgang.

Manden brød grædende sammen, da han skulle forklare om sit forhold til den stærkt plejekrævende patient. Og han fastslog gang på gang, at kvindens anklager er falske.

Sagen var også i første omgang opgivet af politiet, men statsadvokaten rejste tiltale.

Kvinden, der påstår sexmisbruget og er baggrund for den alvorlige anklage, er meget syg. Hun bliver praktisk talt bæltefikseret hver nat, og ofte er det også nødvendigt flere gange i løbet af dagen. Hun kræver opdækning af personale konstant.

- Jeg forsøgte flere gange at slippe for at have med kvinden at gøre, forklarede den tiltalte, der blev hjemsendt og fik en fratrædelsesordning.

Pædagogen forklarede, at han var så presset af kvindens tilnærmelser, at han på et tidspunkt af en kollega blev fundet grædende på et toilet i kælderen under Psykiatrisk Hospital.

Kvinden blev afhørt for lukkede døre torsdag. Derudover skal der afhøres ni vidner, blandt andet kolleger til den tiltalte. Der falder tidligt dom i løbet af fredag.