Amagermanden rask nok til fængselsdom

Amagermanden er ikke så syg, at han kan undgå fængselsstraf, fastslår Statsadvokaten

Mentalundersøgelsen har fastslået, at Amagermanden er egnet til almindelig fængselsstraf.(Foto: Privatfoto/Kenneht Meyer)
Mentalundersøgelsen har fastslået, at Amagermanden er egnet til almindelig fængselsstraf.(Foto: Privatfoto/Kenneht Meyer)

To drab, otte voldtægter, tre røverier, brandstiftelse og grov vold. Selvom rækken af sigtelser kan synes ubegribelig, så er Amagermanden rask nok til at blive buret inde i et fængsel, hvis han bliver dømt.

Det fastslår Statsadvokaten, der i anklageskriftet lægger op til en ganske almindelig fængselsstraf.

Dermed udelukker anklagemyndigheden, at den 45-årige tiltalte - i tilfælde af dom - kan havne i det psykiatriske behandlersystem eller på anden måde undgå tremmelivet.

Statsadvokaten vil endnu ikke løfte sløret for, hvilken straf anklagemyndigheden vil kræve Amagermanden idømt, ej heller om der i givet fald vil blive tale om enten livstid eller forvaring, hvor den dømte måske aldrig bliver løsladt igen.

Mandens forsvarer Jakob Lund Poulsen ønsker til gengæld ikke at forholde sig til mentalundersøgelsen, før den bliver præsenteret under retssagen.

Sagen mod den 45-årige - hvis forbrydelser ifølge anklagemyndigheden har stået på gennem 23 år - starter i begyndelsen af november.

Der er afsat 13 retsdage, og der ventes dom i sagen den 22. december, oplyser statsadvokaten.