Bodyguard: Amanda bestilte lejemord

Storsvindleren Amanda Jacobsens tidligere livvagt rejser i ny bog alvorlige anklager om lejemord, ildspåsættelse og afpresning

Amanda Jacobsens luksuriøse livsstil, der byggede på svindelpenge, smuldrede mellem hendes fingre. Det gjorde hende ifølge den tidligere livvagt desperat. (Foto: Magnus Møller/POLFOTO)
Amanda Jacobsens luksuriøse livsstil, der byggede på svindelpenge, smuldrede mellem hendes fingre. Det gjorde hende ifølge den tidligere livvagt desperat. (Foto: Magnus Møller/POLFOTO)

- Henrik, jeg skal bede dig om at sørge for, at en mand ikke møder på arbejde på mandag.

Så iskoldt bad storsvindleren Amanda Jacobsen sin bodyguard om at få slået en af hendes medarbejdere ihjel.

Forespørgslen faldt angiveligt i Schweiz kort inden, hendes svindel blev afsløret. Det kommer frem i hendes tidligere livvagt Henrik Bramsborgs nye bog 'Bedrag på 1. klasse'.

Læs også: Storsvindler havde sex-klemme på chefen

Den hårdt pressede Gate Gourmet-direktør frygtede, at hendes svindelnumre for op imod 140 millioner kroner var ved at blive afsløret. En medarbejder havde opdaget bedrageriet, men han ville ikke lytte til hende, fortæller hun ifølge bodyguarden.

Hun mente det
Så manden, der boede med sin kone i Nivå, skulle overfaldes - om nødvendigt dræbes. Oven i det skulle kontoret på Amager brændes ned for at slette beviserne på svindelen. Også det ville hun ifølge bogen have Henrik Bramsborg til at stå for.

- Der var ingen tvivl om, at hun mente det her. Hvis det stod til hende, så var den her gut enten indlagt indlagt på intensiv i koma eller også, så var han ikke mere, siger Henrik Bramsborg til ekstrabladet.dk.

Se billederne: Så ekstremt boede hun

Ifølge Henrik Bramsborg kom det hele som et lyn fra en klar himmel. Han troede, han skulle have et job i Schweiz, men i stedet afslørede hun sin svindel og fortalte, at hun havde en sex-klemme på topchefen, Guy Dubois, som hun også vidste var indblandet i industrispionage mod konkurrenten, LSG Sky Chefs.

Det er der, lejemordet kommer på tale.

- Jeg har kun hendes ord for det. Men jeg har ikke nogen grund til at mistro hende på daværende tidspunkt. Der har hun allerede lagt sit liv i mine hænder. Så jeg må antage, at det hun fortæller mig er sandt, siger Henrik Bramsborg til ekstrabladet.dk.

Aldrig afhørt
Samtalen finder sted i Amanda Jacobsens dyre Porsche. Hun foreslår at overfaldet skal ske i mandens hjem, husker Henrik Bramsborg. Men han minde hende om, hvor alvorlig sådan en forbrydelse ville blive straffet. Meget hårdere end hendes økonomiske kriminalitet.

Han foreslår hende at indgå et forlig med firmaet, aflevere pengene og melde sig selv. Præcis som det endte med at ske.

Amanda Jacobsen bryder sammen i bilen, men livvagten tager flyet hjem fra Schweiz uden en ordre om at dræbe.

Læs også: Amanda købte softguns for 250.000

Han er aldrig blevet afhørt af politiet.

- Vi efterforsker en anmeldelse om svindel for et meget stort beløb. Og lige nu hos os indgår der intet om drabsplaner eller andet i den duer. Det er klart, at hvis vi støder på troværdige oplysninger, så vil de blive undersøgt. Men jeg har ikke læst den pågældende bog og kender kun rygterne fra pressen, siger chefen for bagmandspolitiet Bent Isager-Nielsen til ekstrabladet.dk.

Ifølge Henrik Bramsborg har han forsøgt at dele oplysningerne med politiet, men de er aldrig vendt tilbage.

Læs også: Svindelanklaget fyret efter stripshow

Se hele hendes liv fra fødsel til fængsel