Kold rockerkrig på ord og køller

HA og Bandidos bekræfter: Fredsaftalen er død

Følg Krimi

Afslutningen på en aftalt fred er ikke nødvendigvis begyndelsen på en konflikt - men er der ikke rockerkrig, så er der alvorlig krise mellem Hells Angels og Bandidos i Danmark.

I dag bekræfter de to ledende rockerfigurer, Jørn Jønke Nielsen, Hells Angels, og Michael 'Kokken' Rosenvold, Bandidos, at den 'gamle' fredsaftale mellem de to klubber nu er ikke eksisterende.

Fredsaftalen blev indgået efter den såkaldt 'Store Nordiske Rockerkrig', hvor de to klubber med alle midler bekæmpede hinanden. Krigen sluttede i 1997.

Siden fredsaftalen blev indgået, har repræsentanter for klubberne jævnligt hold møder, hvor eventuelle stridsmål er blevet forsøgt løst mindeligt.

Den ene spisode afløser den anden
Gennem de seneste mange måneder har klubberne formelt set ikke været på talefod. Og møderne har været suspenderet. Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger er ledende medlemmer dog mødtes ved enkelte lejligheder.

Vejen til den nuværende krise har været lang og stenet. Primært fordi folk i begge lejre ikke har villet give indrømmelser - i de miljøer er det lig med svaghedstegn, siger kilder med indgående kendskab til miljøet.

Siden rockerkrigen i 1990'erne er der stadig folk i begge lejre, der bærer et voldsomt had til den anden klub.

Og gennem de seneste par år har begge klubber nærmest gjort, hvad de kunne for at træde de andre over tæerne, forklarer kilderne. Der har været tale om øje-for-øje princippet, når den ene klub har givet igen på anden klubs krænkelser.

Den første voldsomme sag, der nåede frem i offentligheden, handlede om en gruppe Bandidos-rockere i Ålborg, der skiftede side.

Må ikke tage folk fra den anden klub
Ifølge aftalen måtte de to klubber ikke optage folk, der på den ene eller anden måde havde været i kontakt med den anden klub.

HA omgik dengang aftalen ved at Ålborg-gruppen formelt blev optaget i HA's Luxenbourg-afdelingen.

Så stod Bandidos' øverste præsident i Europa, Jim Tinndahn, frem i Politiken og forklarede, at han havde revet samarbejdsaftalen over. Kort efter åbnede Bandidos en afdeling i Odense, der ellers i følge aftalen var en HA-by.

Læs her: Bandidos provokerer Hells Angels i Odense

Siden åbnede Bandidos flere afdelinger rundt om i landet. Bandidos har ikke selv holdt sig for gode til selv at optage folk, der tidligere havde havde været på vej ind i HA og deres rekrutgruppe, AK81.

Sammenstød i Esbjerg
Krisen voksede, da HA i foråret bekendtgjorde, at de nu havde opgraderet en Devils Choice-støtteklub i Esbjerg til fuldt HA-chapter. Gennem foråret og sommeren har der været flere sammenstød i Vesterhavsbyen mellem HA og folk fra en lokal Bandidos-støtteklub.

Læs her: Esbjerg gør klar til lang rockerkamp og 16 anholdt efter slagsmål i Esbjerg

Her er det gået voldsomt til. Både knive, biler og køller er taget i brug, når gader og veje i Esbjerg har lagt grund til voldsomme slagsmål.

Læs også: Nazi-Bandidos skifter til HA og Nazirockerens våde westerndrøm

Sidste tryk på pedalen skete, da HA for ganske nyligt optog fem tidligere Bandidos-folk i København.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+