Dødstallet stiger efter flyveshow

En ulykke ved en flyveopvisning i Nevada har nu kostet 10 personer livet. Videoklip kan opklare årsagen til ulykken

Dette foto er taget sekundet inden, flyet rammer tilskuerpladserne. Flyveshowet fandt sted godt 20 kilometer uden for Reno i Nevada. (Foto: AP)
Dette foto er taget sekundet inden, flyet rammer tilskuerpladserne. Flyveshowet fandt sted godt 20 kilometer uden for Reno i Nevada. (Foto: AP)

Dødstallet efter ulykken ved et flyveshow i Reno, Nevada, er steget til 10 personer. Det oplyser hospitalet, hvor mange af de hårdt kvæstede er indlagt til behandling.

Flere end 50 personer blev såret, da et veteranfly fredag aften styrtede ned under en opvisning og ramte tilskuertribunen.

Det var et krigsfly fra Anden Verdenskrig, som forulykkede, da den 74-årige pilot mistede kontrollen over maskinen.

En havarikommission har sikret elektroniske data fra vraget, der kan opklare årsagen til ulykken. Samtidig viser et foto, at et stykke af haleroret faldt af flyet umiddelbart inden ulykken.

Styrtede lodret ned
Havarichef Mark Rosekind siger, at ulykken blev foreviget af talrige videokameraer, og at billedmaterialet nu skal analyseres.

– Men der er også andre informationer og tekniske beviser i vraget, som vi skal have set nærmere på, siger han til tv-stationen CNN.

Læs: Ny dødsulykke under opvisning

Mustang-kampflyet havde netop taget et sidste sving, da piloten tilsyneladende mistede kontrollen over maskinen og styrtede lodret ned fra himlen.

– Det var en massakre. Det var som en bombe, der eksploderede, fortalte øjenvidnet Gerald Lent umiddelbart efter ulykken.

Piloten Jimmy Leeward, 74, døde på stedet. Han var en erfaren pilot og arrangørerne afviser, at hans alder eller helbredstilstand kunne have noget at gøre med styrtet.

De amerikanske luftfartsmyndigheder overvejer nu, om sikkerheden omkring flyveshows skal strammes.