Myrdet skolepiges familie forgyldes

Familien til Milly Dowler - skolepigen, hvis mobiltelefon blev aflyttet af Murdoch-avis - får kæmpeerstatning

Milly Dowlers telefonsvarer blev aflyttet. (Foto: AP)
Milly Dowlers telefonsvarer blev aflyttet. (Foto: AP)

Murdoch-koncernen er gået med til at betale et millionerstatning til den myrdede, britiske skolepige Milly Dowlers familie. Det var Dowlers mobiltelefon, der blev hacket af journalister på den nu lukkede Murdoch-avis News of the World.

News International, den britiske del af Rupert Murdochs mediekoncern, har indvilget i at betale tre millioner pund - godt 25 millioner kroner - i erstatning i forlængelse af Dowler-skandalen, oplyser tv-stationen Sky News.

Læs også: Aflytningsskandale: Pårørende til krigsofre aflyttet

Milly Dowlers familie modtager to millioner pund, mens News International vil donere den tredje million til velgørenhed, erfarer Sky News.

En talsmand for News International bekræftede mandag, at koncernen var i 'fremskredne forhandlinger med Dowler-familien i forbindelse med en kompensationsaftale'.

Murdochs største britiske tabloidavis, News of the World, måtte lukke i august efter at det var kommet frem, at den havde hacket Milly Dowlers mobiltelefon. Ulovlighederne skete i forlængelse af, at hun tilbage i 2002 forsvandt i Surrey, England.

Liget af den 13-årige skolepige blev fundet seks måneder senere i en skov i Hampshire.

I forbindelse med aflytningen af Milly Dowlers telefonsvarer, slettede folkene fra New of the World løbende beskeder for at gøre plads til flere. Dette fik Millys familie til at tro, at hun selv havde slettet dem, og således fortsat var i live.

Afsløringerne tidligere i år af, at News of the World i avisens aflytningsiver havde givet Dowler-familien et falsk håb om at Milly var i live, førte til et ramaskrig i Storbritannien.

Forargelsen var så dybtfølt, at Murdoch fandt, at han ikke havde anden udvej end at lukke sin ellers så indbringende London-avis News of the World.