Tøfting-brand var påsat

­ Jeg føler mig ikke truet af nogen, siger Tøfting

Sådan så Stig Tøftings hus ud efter branden, som politiet mener er påsat. (Foto: Ernst van Norde)
Sådan så Stig Tøftings hus ud efter branden, som politiet mener er påsat. (Foto: Ernst van Norde)

Branden, der for nylig hærgede fodboldkommentatoren Stig Tøftings ejendom ved Hørning, var formentlig påsat, siger politiet.

En foreløbig erklæring fra Teknologisk Institut siger, at der formentlig er tale om brandstiftelse.

Stig Tøfting har hele tiden ment, at branden måtte være påsat og kommenterer politiets konklusion således, da Ekstra Bladet fredag ved 13-tiden får fat i ham.

- Jeg er ikke overrasket. Jeg har hele tiden haft en mistanke om, at den var påsat, fordi det var tyverialarmen og ikke brandalarmen, der gik i gang, siger Stig Tøfting til Ekstra Bladet.

Smadret rude
– Der var både installeret brandalarmer og tyverialarmer, og det var tyverialarmen, der gik i gang. Samtidig er der smadret en rude i bryggersdøren, og mig bekendt er det hverken politi eller brandvæsen, der har smadret den. Så der må have været nogen i huset, fastholdt Stig Tøfting tidligere over for Ekstra Bladet.

Han har ikke noget bud på, hvem der kan have antændt branden.

- Jeg aner ikke, hvem der kan have gjort det. Jeg føler mig ikke truet af nogen som helst.

Branden begyndte på første sal.

- Den var påsat med brændbar væske i et værelse på første sal, siger vicepolitikommissær Kristian Juliussen fra Sydøstjyllands Politi til ekstrabladet.dk.

Læs også:Tøfting bor hos ekskonen: Bedre end på gaden

- Vi efterforsker nu videre i sagen, men vi har ikke konkret mistanke mod nogen, siger Kristian Juliussen.

Han vil ikke udtale sig om hvilken og hvor stor mængde brændbar væske, der er brugt ved brandstiftelsen.

Den stråtækte ejendom på Herredsvejen ved Hørning brændte ned til grunden først på måneden.

Læs også:Så meget var Tøftings landejendom værd

Kameraer har muligvis fanget gerningsmand
På ejendommen var der opsat videokameraer, og politiet har sikret sig optagelserne.

- Vi udtaler os ikke om, hvad der er på båndene eller om de afslører den eler de skyldige, siger Kristian Juliussen til ekstrabladet.dk.

Ejendommen var mennesketom, da den mere eller mere nedbrændte forrige weekend på et tidspunkt hvor Stig Tøfting befandt sig i Hamburg.

Politiet ville mange dage efter branden ikke lade Stig Tøfting besigtige skaderne, og de har forud for udmeldingen i dag ikke ønsket at indvie offentligheden i, hvilke spor, man måtte have fundet i huset.

Spillertrøjer væk
Fire dage efter branden fik Stig Tøfting lov til at komme ind i huset.

Jeg kunne genkende siderne i en bog. Små stykker tøj. Billeder. Men jeg mistede hurtigt lysten til at rode rundt i alle mine ødelagte ting. Det var ikke særlig behageligt, siger 42-årige Stig Tøfting.

– Der lå rester af billeder og tøj uden for huset. Det var ikke rart at se på. Hele førstesalen er væk. Der er intet tilbage. Heldigvis er det lykkedes at redde billeder – og alt, hvad der i øvrigt kan tåle vand, siger Stig Tøfting, som stadig ikke har et overblik over, hvor meget han har mistet.

– Jeg har fundet nogle af mine gamle spillertrøjer, men der er også en del af tingene fra min spillertid, som er forsvundet. Sådan er det, det kan jeg ikke gøre noget ved, siger Stig Tøfting.

De første røgdykkere, som gik ind i huset, nåede at redde en del personlige ting, som nu befinder sig i Stig Tøftings garage.