Sådan dræbte hun manden ved et uheld

En 34-årig kvinde stod og lavede mad, da hun vendte sig rundt med køkkenkniven i hånden og ramte sin mand med et dødeligt knivstik i hjertet

Den 34-årige kvinde stod med køkkenkniven og forberedte maden, da hun ved et uheld stak kniven i mand.(Foto: Kenneth Meyer)
Den 34-årige kvinde stod med køkkenkniven og forberedte maden, da hun ved et uheld stak kniven i mand.(Foto: Kenneth Meyer)

- Far bløder !

Først da en 11-årig dreng fortvivlet råber til sin mor, at hans far bløder fra brystet, opdager en 34-årig kvinde, at hun ved et uheld har ramt sin mand i brystet med køkkenkniven.

I dag blev den 34-årige kvinde løsladt af politiet, fordi efterforskningen har vist, at der var tale om en usædvanlig og dybt tragisk ulykke, da den 37-årige mand døde i familiens hjem i Avedøre i fredags.

- Der var tale om en ubrudt række af uheldige omstændigheder, siger kvindens forsvarsadvokat Peter La Cour til ekstrabladet.dk.

Læs også: Dræbte sin mand ved et uheld

Kvinden har fra starten forklaret, at der var tale om en ulykke, og hendes forklaring bekræftes af den 11-årige søn.

Vendte sig om og så ikke manden
Advokat Peter La Cour var med til politiets rekonstruktion i lejligheden og forklarer, at dén har bekræftet både kvindens og sønnens forklaring.

- Hun står med køkkenkniven i hånden, da hun vender sig om, uden at hun er klar over, at manden er gået op bag hende. Kniven vender vandret og derfor går den ind mellem to ribben og direkte ind i hjertet. Hvis kniven var holdt lodret var den stødt mod ribbenene, siger advokat Peter La Cour.

- Hun opdager intet før sønnen siger, at faderen bløder, oplyser Peter La Cour.

Spids og skarp køkkenkniv
Den 37-årige mand, der ligesom hustruen er fra Litauen, overlevede ikke knivstikket i hjertet. Kniven var kvindens yndlingskniv, som hun brugte til alt i køkkenet, og den var skarp og spids. Så da kniven ramte manden i venstre side gled den direkte ind i hans hjerte.

Kvinden blev anholdt og sigtet for drab, men fortalte fra starten, at der var tale om et uheld. Hun blev derfor også kun varetægtsfængslet for en uge, en kendelse som advokat Peter La Cour ikke kærede til landsretten:

- Politiet skulle have lejlighed til at efterforske hendes forklaring og jeg forventede fra starten, at den blev bekræftet. Derfor kommer løsladelsen i dag ikke som nogen overraskelse, siger Peter La Cour.

- Rekonstruktionen har fuldstændigt bekræftet både hendes og sønnens forklaring, så jeg forventer, at statsadvokaten meget hurtigt frafalder drabssigtelsen, siger advokaten.

Kvinden og hendes søn er naturligvis dybt berørte af ulykken: - Jeg har sikret mig, at hun kan klare sig de første dage efter løsladelsen, og så må vi se, om hun skal have noget krisehjælp, siger Peter La Cour.