Valgpulver var ufarligt

Pulveret der i formiddags lukkede Sundskolen på Falster viser sig nu at være ufarligt

Eksperter i kemikaliedragter på vej for at undersøge pulveret.(LÆSERFOTO)
Eksperter i kemikaliedragter på vej for at undersøge pulveret.(LÆSERFOTO)

Klokken 10:31 torsdag formiddag modtog politiet et alarmopkald, og kort tid efter blev Sundskolen på Linde Alle i Guldborgsund Kommune evakueret. Skolen bliver blev brugt som valgsted, og evakueringen, at mange vælgere måtte gå hjem med uforrettet sag. Først klokken 14.00 kunne de komme til at stemme igen i en nærliggende kirke.

Læs: Valgsted evakueret: Pulver analyseres

Der var dog ingen grund til panik. Det viser sig nemlig, at pulveret, som det blev formodet, var rester fra en pulverslukker, der i sommer blev brugt til at slukke en mindre brand på skolen.

- De personer, der har været i kontakt med pulveret, har det nu godt og er symptomfri, skriver politet i en pressemeddelse.

Det hvide pulver blev i følge ekstrabladet.dks oplysninger fundet i et elskab på og håndværkerne der først fandt det fik det angiveligt dårligt, efter at have været i kontakt med pulveret. Udslæt og vejrtrækningsproblemer var nogle af de bivirkninger som i alt fire personer oplevede.

- Man skal have været i direkte berøring med stoffet eller have indåndet det som støv, for at der kan være risiko for at blive utilpas af det. Derfor er der altså ingen grund til bekymring for de personer, der har befundet sig på skolens områd, skriver politet videre i pressemeddelsen.

Politiet har nu ophævet al afspærring af området og beredskabet overgår nu til normal drift.