Over 16 års fængsel til TV-værts eks-ven

Politiet går efter en straf på over 16 års fængsel til en formodet narkobagmand, der er eks-kæreste til en kendt TV-vært. Han er tiltalt for handel med 210 kilo amfetamin og kokain

Eks-kæresten til TV-værten Tine Røgind fra 'Krimi 5' risikerer over 16 års fængsel, hvis han findes skyldig.(Foto: Ekstra Bladet)
Eks-kæresten til TV-værten Tine Røgind fra 'Krimi 5' risikerer over 16 års fængsel, hvis han findes skyldig.(Foto: Ekstra Bladet)

Over 16 års fængsel.

Dén straf kræver anklagemyndigheden til en 32-årig formodet narkogangster, der netop er blevet tiltalt i en af Danmarks største narkotika-sager.

Den 32-årige restauratør KP er tidligere kæreste med TV-værten Tine Røgind, 29, fra kriminalmagasinet 'Krimi 5. Hun er selv sigtet, men endnu ikke tiltalt, i en lille flig af den omfattende sag.

KP er tiltalt for at have håndteret mindst 210 kilo opblandet amfetamin og kokain sammen med en 29-årig ven SM, der risikerer samme hårde straf.

KP og SM drev hver sin restaurant samt en i fællesskab nord for København. De tilhører begge 'jet-set miljøet'.

Strafferammen skal sprænges
Anklagemyndigheden kræver, at strafferammen for narkohandel på 16 års fængsel skal sprænges.

Derfor har anklageren nedlagt påstand om, at straffen skal hæves med indtil det halve, fordi der er tale om 'særdeles skærpende omstændigheder'

Straffeloven giver dog højst mulighed for at idømme 20 års fængsel, når straffen forhøjes efter straffelovens § 88.

Sagens anklager politifuldmægtig Sune Ploug Sørensen bekræfter overfor ekstrabladet.dk, at anklagemyndigheden går efter en særdeles hård straf til den 32-årige KP og vennen SM.

- Med den tiltale vi har rejst, bliver der nedlagt en påstand på over 16 års fængsel. Der er tale om en af Danmarks største narkotikasager, siger Sune Ploug Sørensen.

Narko-fabrik i Herringløse
Anklageskriftet omfatter stærk amfetamin og kokain som sammen med fyldstoffer i form af kartoffelmel, vodka, kosttilskud og druesukker, tilsammen ville give mindst 210 kilo færdigblandet og salgsklar narkotika.

'Narko-fabrikken' lå i et skjult lagerlokale, rum 27, på adressen Rytterkær 3 i Herringløse ved Roskilde. Hér fandt politiet en stor mængde narkotika og fyldstoffer ved en ransagning den 20. maj sidste år.

- Vi fandt 3,3 kilo amfetamin og dokumentation for, hvor mange fyldstoffer, der var købt. Sammenholdt med styrken af narkotikaen har vi regnet os frem til, at der er tale om mere end 210 kilo opblandet narkotika, siger politiinspektør Klaus Munk Nielsen Midt og Vestsjællands politi.

Lagerlokalet rummede vakumpakkemaskiner og andet udstyr til at pakke den færdigblandede narkotika.

I lagerrummet lå også fire skydevåben, to russiske halvautomatiske Baikal haglgeværer og to andre haglgeværer og ammunition.

Politiet går også efter at 'strippe' de to tiltalte for en formue.

Politiet kræver fire millioner kroner konfiskeret hos hver af de tiltalte, og hos 32-årige KP vil politiet også have konfiskeret friværdien i fem ejendomme, som han ejer. De er tilsammen vurderet til omkring 11-12 millioner kroner.