Politiet afhører mordsigtet i Malmø

Københavns politi er i dag i Malmø for at afhøre den 26-årige pakistaner, der sigtes for mordet på Tamur Asghar, 24, foran moskéen på Amerikavej i København

Denne mand var en af fire efterlyste. Men han er nu identificeret. Han sad i forvejen fængslet i drabssagen.(politifoto)
Denne mand var en af fire efterlyste. Men han er nu identificeret. Han sad i forvejen fængslet i drabssagen.(politifoto)

Efterforskere fra drabsafdelingen er i dag i Malmø for at afhøre den 26-årige pakistaner, som sigtes for drabet på Tamur Asghar den 30. august foran moskéen på Amerikavej på Vesterbro i København.

Den 26-årige stritter imod en udlevering til Danmark, selvom Tingsretten i Malmø har besluttet, at han skal sendes til København.

Frygter for sit liv
Den mordsigtede frygter for sit liv i København, og han hævder, at han skød Tamur Asghar i selvforsvar. Den 26-årige blev selv såret af skud i maven og en balle, da Tamur Asghars to bevæbnede 'livvagter' åbnede ild mod den 26-årige.

- Det er naturligvis vigtigt for os at få opklaret, hvem der skød først. Vi er i Malmø hele dagen og den sigtede vil gerne lade sig afhøre med en forsvarer til stedet. Så han har fået både en svensk og en dansk advokat, siger drabschef Jens Møller til ekstrabladet.dk.

Vidner filmede den 26-årige efter drabet med en pistol i hånden. Han erkender da også, at han har affyret skud, men i Tingsretten i Malmø hævdede han forleden, at han kun skød i selvforsvar.

Den 26-årige blev anholdt på et hospital i Malmø, som han blødende flygtede til efter skudvekslingen. Hans 51-årige far blev også såret af et skud i skulderen, og han sidder varetægtsfængslet i sagen sammen med ialt seks andre fra de to stridende pakistanske klaner.

Afhører 469 vidner
Politiet er i fuld gang med at afhøre ikke mindre end 469 vidner, som politiet sikrede identiteten på efter skyderiet.

- Hovedparten befandt sig inde i moskéen. Men nogen har set noget uden selv at være klar over det, siger drabschef Jens Møller.

Politiet har endnu ikke fået klarhed over motivet, der tilsyneladende bunder i en dyb strid mellem de to pakistanske familier.

Efter drabet efterlyste politiet fire unge mænd, der stak af fra stedet. De blev alle fotograferet af vidner med mobilkameraer. Nu er det lykkedes politiet at identificere dem alle.

To af dem var Tamur Asghars venner og livvagter, to af dem hørte til den anden klan.

Politiet fik hurtigt anholdt tre af de fire.

- Den fjerde mand har vi nu også identificeret. Det viste sig at være en 24-årig mand, som vi fik varetægtsfængslet to dage efter drabet. Så han sad allerede i fængsel, da vi efterlyste ham, siger drabschef Jens Møller.