'Voldsom og dramatisk' gidseltagning

De frigivne danske gidsler har for første gang udtalt sig om den voldsomme oplevelse

(Foto: Lone Bolther Rubin)
(Foto: Lone Bolther Rubin)

De syv frigivne sejlergidsler udtaler sig nu for første gang igennem en pressemeddelelse. I den skriftlige meddelelse fortæller de, at de har været gennem 'voldsomme og dramatiske episoder.'

LÆS OGSÅ: Gidslerne er tilbage i Danmark

Meddelelsen lyder:

'Efter mere end 6 måneders fangenskab med svære forhandlinger mellem vores familie og somaliske pirater, er vi den 6. september 2011 blevet frigivet. Vi blev kapret den 24. februar 2011 på vej til Salalah, Oman i sejlbåd, 200 sømil fra vores mål og er siden blevet holdt fanget om bord på et kapret fragtskib.

Vi har det efter omstændighederne godt. Vi har flere gange været igennem voldsomme og dramatiske episoder, men fordi vi har været samlet som gruppe, har vi formået løbende at bearbejde vores oplevelser. Vi føler derfor at vi kommer trætte, men helskindede hjem.

Vi har brug for at komme i gang med en normal hverdag, og beder derfor om forståelse og respekt fra pressen i den nærmeste tid.

Vi vil gerne takke vores familier, som ud over at have været igennem en vanskelig periode, har kæmpet med at få os hjem. Derudover vil vi gerne takke alle andre, der har hjulpet og støttet os og vores familier.

Familien Quist Johansen, Viktor Greir og Rane Lund'

LÆS OGSÅ: Dansk sejlerfamilie frigivet