Livredder suspenderet efter våbenfund

En 69-årig livredder er suspenderet efter at politiet i dag fandt våben i hans svømmehal i Odsherred

- Det er chokerende, at en medarbejder har gemt våben i en af vores institutioner, hvor der kommer børn og unge.

Sådan siger borgmester Thomas Adelskov (A), Odsherred Kommune, efter at en 69-årig livredder fra en svømmehal i dag blev anholdt i en omfattende våbensag.

Politiet mener, at han er hovedmanden i en trio af våbengale mænd i pensionsalderen, der har solgt skydevåben til bander.

Læs også: Pensionist-trio bag våbensalg til bander

Politiet fandt cirka 20 skydevåben hos den 69-årige, både på bopælen og i svømmehallen, hvor han har været ansat i 10 år.

- Vi har straks suspenderet medarbejderen og så håber vi at få flere oplysninger fra politiet. Der er intet i hans personalemappe, der indikerer, at vi skulle have været særligt opmærksomme på ham, siger borgmester Thomas Adelskov.

Den 69-årige livredder er medlem af en lokal skytteklub og har våbentilladelser. Men politiet mener, at han har været en central figur i et netværk af våbengale, der har forsynet bande-miljøet med både pistoler, automatvåben og ammunition.

Livredderen fremstilles i eftermiddag ved retten i Holbæk med krav om fængsling sammen med fire andre anholdt. I dag fandt politiet 43 skydevåben under ransagninger på 22 adresser, men der er fundet endnu 61 skydevåben under efterforskningen mod våben-leverandørerne.

En 31-årig bandefigur blev f.eks. anholdt på Holbæk-motorvejen efter at han havde hentet to pistoler hos den 69-årige i Odsherred.