Gidseldrama: Politiet stormer bygningen

Et nyt gidseldrama udspiller sig i den australske storby Sydney. Ifølge politiet har gidseltageren en rygsæk fyldt med sprængstof

Denne mand holder angiveligt sin datter som gidsel lige nu i Australien. (Foto: AP)
Denne mand holder angiveligt sin datter som gidsel lige nu i Australien. (Foto: AP)

OPDATERET: Gidselsituationen og bombetruslen i en retsbygning i Sydney er afblæst. Politiet har stormet retsbygningen, hvor en mand holdte sin unge teenager som gidsel, og angiveligt havde en bombe i sin rygsæk, efter at pigen var flygtet fra bygningen.

Gidseldramet, der gennem de seneste timer havde udspillet sig i en retsbygning i millionbyen Sydney har taget en ny udvikling. Tungt bevæbnet politi har netop nu stormet bygningen, hvor en mand holder en ung pige, der angiveligt skulle være hans egen datter, som gidsel.

- Det er en meget farlig situasjon, siger politibetjenten Denis Clifford til avisen The Australian.

Politiet kan endnu ikke bekræfte om gidseltageren har en bombe, men området uden for bygningen er spærret og folkene i de omkringliggende bygninger er evakueret.

Læs også: 18-årig pige med 'krave-bombe' ovevåges

- Vi tror ikke, at der er nogle specifikke trusler mod pigen, men vi vil selvfølgelig gerne befri hende. Bekymringen går på, at hun er i en situation, hvor vi har en person med en rygsæk, og vi ved ikke med sikkerhed, hvad der er i rygsækken, så vi må gå ud fra, at han taler sandt," siger politikommissær Denis Clifford.

Bombemand med paryk

I australske medier har der været vist billeder af manden, som kigger ud fra et vindue på anden sal. På nogle af billederne er han i bar overkrop og iført en paryk, som dommere i Australien normalt har på.

- Vi arbejder igennem hans krav sammen med ham, og vi gør vores bedste for at sikre en fredelig løsning," siger politikommissæren.

De omkringliggende bygninger i området, der ligger 20 kilometer uden for sydney, er blevet evakueret.

Endnu et bombedrama

Bombedramet i Sydney er det andet inden for meget kort tid. For godt en måned siden brød en mand ind i et rigmandshjem og spændte en bombe rundt om halsen på en australsk millionærdatter.

Læs også: Bombe-halsbånd var en attrap

Hun tilbragte 10 timer med bomben omkring halsen, inden politiet fandt ud af, at det var en attrap, og hun blev befriet.