Rocker bag tremmer for at true hundelufter

En 36-årig rocker er i Esbjerg blevet varetægtsfængslet for trusler mod mand, der luftede hund nær rockerborg

En intetanende hundelufter i Esbjerg kom tilsyneladende - i hvert fald efter et par rockeres mening - for nær Hells Angels rockerborg på Ingemanns Allé, da han søndag var ude og lufte sin hund.

Manden blev overfuset og truet på livet verbalt.

En af rockerne, en 36-årig mand med tilknytning til rockergruppen Hells Angels, blev mandag varetægtsfængslet i fire uger for at true manden.

HA-rockeren er desuden sigtet for ulovlig våbenbesiddelse, fordi han havde slagvåben liggende derhjemme, og for vidnetrusler, som politiet tager meget alvorligt.

- Han advarede manden imod at melde episoden til politiet, og det er en meget alvorlig overtrædelse af straffeloven, som vi slår hårdt ned på, siger vicepolitiinspektør Hans Roost, Syd- og Sønderjyllands Politi.

Mandagens varetægtsfængsling var den 23. rockerfængsling i Esbjerg, siden borgmester Johnny Søtrup i juni erklærede de lokale rockere krig.

For øjeblikket sidder 15 rockere fra Hells Angels og rockergruppen Cobra MC fængslet i Esbjerg, oplyser Hans Roost.

- Vi sætter massivt ind med såvel synligt politi som efterforskningsmæssigt. Der er magt bag, når vi siger, at vi ånder dem i nakken, siger Hans Roost.

Politiet indførte for en måneds tid siden en visitationszone i store dele af Esbjerg. Der er foretaget over 500 visitationer af især medlemmer af Hells Angels og Bandidos-støtterne Guardian Diablo, som har haft flere sammenstød i løbet af sommeren.

Muligheden for at standse folk og undersøge deres lommer og for at ransage deres biler er netop blevet forlænget indtil slutningen af september.