Tøfting: Jeg må ikke udtale mig om motiv

Stig Tøfting tror stadig, at branden er påsat, men han har lovet politiet, at han ikke udtaler sig, før undersøgelsen af brandtomten er afsluttet

Politiets teknikere har hele mandagen undersøgt brandtomten i Hørning. (Foto: Ernst van Norde)
Politiets teknikere har hele mandagen undersøgt brandtomten i Hørning. (Foto: Ernst van Norde)

Mens politiet endnu ikke vil udtale sig om brandårsagen, er Stig Tøfting fortsat overbevist om, at branden, der hærgede eks-landsholdsspillerens stråtækte landejendom natten til søndag, er påsat.

- Det tror jeg, fordi jeg blev ringet op af vagtselskabet, som fortalte, at alarmen var gået, siger Stig Tøfting mandag eftermiddag til ekstrabladet.dk.

Læs også: Årsag til Tøfting-brand ukendt

Stig Tøfting har aldrig lagt skjul på sine relationer til Hells Angels, og det kan i den forbindelse være nærliggende at tro, at hvis der er tale om ildspåsættelse, kan gerningsmændene komme fra rockerkredse, men selv om 42-årige Tøfting føler sig overbevist om, at branden er påsat, har han ingen mistanke til nogen.

- Jeg føler mig ikke forfulgt. Men jeg har i øvrigt aftalt med politiet, at jeg ikke udtaler mig nærmere, før politiets undersøgelser er færdige, siger Stig Tøfting.

Stig Tøfting har endnu ikke selv været inde i huset, men han oplyser, at brandvæsenet nåede at redde enkelte genstande ud af det brændende hus.

Læs også: Den må være påsat

Tre kriminalteknikere og politifolk med hunde undersøger lige nu Stig Tøftings udbrændte ejendom i Hørning syd for Aarhus, og politiet forventer, at de kan udtale sig om brandårsagen tirsdag.

Stig Tøftings hjem er videoovervåget, og politiet kan muligvis hente hjælp fra optagelserne natten til søndag.

- Vi ved endnu ikke, om optagelserne kan bruges, men det er vi ved at undersøge nu. For selv om der stadig skulle være nogle intakte kameraer tilbage, så kan det jo sagtens være, at receiveren inde i huset er gået tabt eller er smeltet i branden, siger vicepolitikommissær ved Sydøstjyllands Politi, Kristian Juliussen.

Stig Tøfting bor nu midlertidigt hos sin ekskone i Skanderborg.