I livsfare efter diskoteks-tumult

Skudofre fra bandemiljøet svæver mellem liv og død. Der er angiveligt tale om hævn for diskoteksklammeri

Bandelederen fra Black Cobras i Køge og hans ven er fortsat i kritisk tilstand. De blev natten til lørdag ramt af to skudsalver på tilsammen 15 skud i en bil på Ringstedvej i Køge.

Især den ene mand vurderes til at være i livsfare. Han blev blandt andet ramt af et skud i halsen.

- Begge mænd blev ramt af flere projektiler, siger vicepolitiinspektør Klaus Munk Nielsen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Personligt opgør
De to unge mænd på 20 og 22 år er indlagt på Rigshospitalets Traumecenter. Skuddene blev affyret klokken halv fire natten til lørdag, da deres bil passerede Ørum Hansens Vej i Køge.

Selv om mændene har et tilhørsforhold til de socialt belastede boligområder og bandemiljøet i blandt andet Karlemosen i Køge, er det politiets opfattelse, at skyderiet bunder i et personligt opgør.

- Det mener vi ud fra vores kendskab til episoder i de seneste måneder, hvor de to skudofre har været involveret.

- Vi mener derimod ikke, at skyderiet skyldes to fraktioner, der står over for hinanden, siger vicepolitiinspektør Klaus Munk Nielsen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger kommer den anden part i opgøret fra banden Bloodz, der ligeledes er fra Køge. Et af ofrene og den formodede gerningsmand bag skyderiet, var angiveligt tidligere på natten kommet i klammeri på et diskotek i København. Det var på vejen hjem fra byturen, at ofrene blev beskudt af folk fra en anden bil.

- Det er korrekt, at de to er godt kendt i bandemæssig sammenhæng, men i den konkrete situation var der tale om et personligt opgør, siger Klaus Munk Nielsen til Ritzau.

Flygtede med skudsår i kroppen
Der er ikke foretaget anholdelser for drabsforsøget, oplyser han.

Den ene mand i bilen var etnisk dansker, den anden af udenlandsk herkomst. De to ofre flygtede fra gerningsstedet og formåede at køre til sygehuset i Køge med alvorlige skudsår flere steder i kroppen.

Black Cobra, som har afdelinger i flere sjællandske byer, har ligget i en årelang fejde om ære og narkotikamarkedet i Køge Bugt-området med Bloodz.

Den seneste fejde mellem de to bander fandt sted 27. april. Dengang blev der også udvekslet skud mellem to biler, og den gang var det ifølge politiet ligeledes de to unge mænd, der nu ligger hårt sårede på Rigshospitalet, der var involverede.