Højreekstremister slås med politi i London

London er knap kommet over optøjerne fra august, før der igen er uro i gaderne

Medlemmer af den højreekstreme gruppe English Defence League (EDL) stødte lørdag sammen med politi under en march i London-bydelen Aldgate. 60 mennesker er blevet anholdt.

Mere end 1000 mennesker deltog i demonstrationen på trods af, at de britiske myndigheder har indført et forbud mod marcher i kølvandet på august måneds drabelige optøjer i London.

EDL-lederen Stephen Lennon adresserede demonstranterne i det østlige London. Her forklarede han, at han havde overtrådt betingelserne for sin prøveløsladelse i forbindelse med en dom for hooligan-vold for at kunne møde op til marchen.

- Det er meningen, at jeg skal melde mig på en politistation lørdag, men det har jeg ikke tænkt mig at gøre. Det mest sandsynlige er, at jeg bliver fængslet igen for at udøve mine demokratiske rettigheder, siger Lennon.

- Det er, hvad der kommer til at ske, og hvis jeg løslades af retten, så vil jeg bryde betingelserne for prøveløsladelse, hvis der er noget som helst, der begrænser min demokratiske ret til at kæmpe mod militant islam.

Kastede med kanonslag
Højreekstremisterne kastede ifølge politiet med kanonslag og kom i slagsmål, hvilket fik betjentene til at gribe ind.

Cirka 1500 mod-demonstranter fra en antifacistisk gruppe var samlet i området Whitechapel, der ligger ganske tæt på Aldgate.

Mere end 3000 betjente var på gaden for at holde styr på begge demonstrationer.

Mellem 6. og 10. august bredte optøjer fra London sig til mange af Englands største byer. Hele boligblokke blev brændt ned og hundredvis af butikker blev plyndret. Fem mennesker blev dræbt og over 3000 blev anholdt.