Tamurs to 'livvagter' fængslet

Dommervagten har fængslet den dræbte Tamur Asghars to venner for drabsforsøg. De skød og sårede de to pakistanere, der dræbte den 24-årige, mener politiet

Den 30-årige ven til Tamur Asghar flygtede over en mur. Han blev fængslet i dag sammen med en 25-årig ven til Tamur Asghar.(politifoto)
Den 30-årige ven til Tamur Asghar flygtede over en mur. Han blev fængslet i dag sammen med en 25-årig ven til Tamur Asghar.(politifoto)

For lukkede døre er yderligere to mænd fredag blevet fængslet for tirsdagens dødbringende skyderi ved en moské på Vesterbro i København.

Den ene af de to, en 25-årig mand, har tidligere været for en dommer. Men da rakte beviserne kun til at forlænge hans anholdelse med tre dage.

Men nu er det tilsyneladende lykkes politiet at samle mere materiale, for dommeren valgte at fængsle ham for 25 dage.

Tilsvarende blev den anden mistænkte også varetægtsfængslet for den samme periode. Der er tale om en 30-årig mand, der tidligere har været i politiets søgelys for både narkohandel og besiddelse af en skarpladt pistol.

Politiet mener, at begge mænd hører til i kredsen af folk omkring Tamur Asghar, der blev dræbt af skud foran moskeen på Amerikavej.

Det ligger fast, at der blev åbnet ild fra begge sider i konflikten, og en 51-årig mand og dennes 26-årige søn, som Asghar havde opsøgt, blev begge såret i skudvekslingen.

Indtil videre er teorien, at opgøret bunder i inddragelsen af en gæld i storbyens pakistanske kioskmiljø.

Politiet leder fortsat efter endnu en mand, som kan spille en rolle i sagen. Der er tale om en mand, der måske har hestehale, og som ses på billeder fra området foran moskéen, som politiet har offentliggjort.

- Han ses støtte den sårede 51-årige og føre ham væk fra stedet. Det vil vi gerne have en forklaring på. Jeg tror ikke selv, at han har spillet en aktiv rolle, men vi vil gerne tale med ham, siger drabschef Jens Møller, Københavns Politi.

Desuden efterlyser politiet stadig en grøn VW Vento med kendingsbogstaverne RD. Bilen er måske set køre ud af København efter skudepisoden, og politiet vil gerne tale med folk, der har set den.