Danskere bag narko til 335 millioner kr.

En gigantisk sag om produktion af ecstasy-piller for 335 millioner kr. udvikler sig. To danskere sigtes for import af flere tons råstoffer til ecstasy fra Kina til Danmark

Engros-prisen på ecstasy-piller er på 25 kr. Politiet mener, der er fremstillet 13,4 millioner af dem.(Foto: Ekstra Bladet)
Engros-prisen på ecstasy-piller er på 25 kr. Politiet mener, der er fremstillet 13,4 millioner af dem.(Foto: Ekstra Bladet)

To danskere er formodede bagmænd i en narkoring, der har importeret flere tons narko-kemikaler fra Kina til Danmark.

Råstofferne blev kørt på lastbiler fra København til en narko-fabrik i Holland, der menes at have fremstillet 13,4 millioner ecstasypiller. Med en pris på 25 kroner stykket svarer det til en værdi af formidable 335 millioner kr.

I dag blev en 33-årig mand varetægtsfængslet for 13 dage i Københavns dommervagt. Ifølge politiet er han makker med en 38-årig forretningsmand fra Københavns NV-kvarter, der har siddet varetægtsfængslet i sagen siden 26. marts.

Fandt forladt narkofabrik
Hollandsk politi har fundet narkofabrikken i et industrikvarter, men den var rømmet efter anholdelsen af den 38-årige i København i marts.

Politiet fandt dog en tom tromle med kinesiske kemikalier, som er blevet importeret til Danmark, samt et mindre parti færdige ecstasy-piller.

- Det har åbenbart været nemmere at importere kemikalierne til Danmark uden at vække opsigt. Tønderne er fløjet med luftfragt fra Kina til det internationale cargocenter i Københavns Lufthavn, og her har de sigtede så betalt fragtfirmaet for at køre tønderne videre til Holland, siger Steffen Th. Steffensen fra afdeling OC, organiseret kriminalitet.

Læs også: Politiet leder efter narkofabrik i Danmark

Politiet sigter de to fængslede for import af 2721 kilo kemikalier. Der er tale om ni fragtture fra Kina.

I marts opsnappede politiet 16 tønder med 800 kilo af stoffet '3,4 methylenedioxyphenyl' i Københavns Lufthavn. Det er råstoffet til ecstasy. Tønderne skulle sendes til adressen i Holland, der i forvejen havde modtaget 1100 kilo kemikalier.

Politiet ved fra fragtbreve, at seks andre store forsendelser er sluppet igennem.

- Det eneste, der blev fundet i Holland var en tom tønde, hvor toppet var skåret af, og som blev brugt som affaldsspand. Men vi ved fra nummeret på etiketten, at den kom fra København. Der blev også fundet lidt færdige ecstasypiller, som man havde glemt. Vi tror, at fabrikken blev ryddet, da vi anholdt den 38-årige i København i marts, siger Steffen Th. Steffensen.

Ifølge sigtelserne mod de to formodede narkofabrikanter har de importeret de 2721 kilo kemikalier i perioden fra januar 2010 og til marts i år.