Politiet skærper kampen mod banderne

I dag fik politiet i København en ny struktur. Den betyder bl.a. at kampen mod rockere og banderne bliver skærpet

Endnu et bandedrab. Politiet slår bande-enheden og narko-sektionen sammen i dag, fordi bander og narko er forbundet.(Foto: Kenneth Meyer)
Endnu et bandedrab. Politiet slår bande-enheden og narko-sektionen sammen i dag, fordi bander og narko er forbundet.(Foto: Kenneth Meyer)

Bande-enheden i Københavns politi blev nedlagt i dag.

Men det betyder ikke, at politiet har slækket presset på rockerne og indvandrer-banderne. Tværtimod.

Bande-enheden har blot skiftet navn til 'Organiseret Kriminalitet' og er blevet slået sammen med narkotika-sektionen til en ny slagkraftig enhed.

- Bander og narkotika hænger uløseligt sammen. Så nu får vi bedre mulighed for at bekæmpe begge dele, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen, der er leder af narko-sektionen.

Narko-sektionen flyttede i 2008 til afdelingen for personfarlig kriminalitet, og den daværende afdeling for organiseret kriminalitet skiftede navn til bande-enheden. Men nu møblerer politiet så om igen - og bande-efterforskningen og narko slås sammen.

Nye operative tiltag
Afdelingen for Organiseret Kriminalitet får en operativ sektion på cirka 40 politifolk, der skal arbejde på gadenplan.

I den 'gamle' bandeenhed var politifolkene uniformerede og meget synlige på gaden, hvor de bl.a. visiterede folk på Nørrebro. Nu skal den operative sektion arbejde tæt sammen med efterforskerne i en fremadrettet indsats mod bander og narkotika.

Politiet vil køre målrettede operative indsatser både mod personer og områder i byer - og det kommer til at ske med civile patruljer i de belastede miljøer.

Samtidigt erfarer ekstrabladet.dk, at politiet vil optimere indsatsen med at dyrke kilder og meddelere i miljøerne.

Politiet forsøger nemlig hele tiden at optimere indsatsen. Og den hidtidige bandeenhed har derfor på det seneste øget samarbejdet med dem, der til daglig har bandeproblemerne tæt inde på livet.

- Vi har et tæt samarbejde med især lokalpolitiet. Men også boligforeningerne i de berørte områder indgår i samarbejdet ligesom SSP-arbejdet også gør det, siger Lau Thygesen, chef for den nye afdeling for Organiseret Kriminalitet.

Københavns Politi kommer nu strukturmæssigt til at ligne landets øvrige politikredse.

- Det giver god mening at sammenlægge de to afdelinger. Erfaringsmæssigt er rocker- og bande-relateret kriminalitet jo tæt forbundet med narkotika, siger Steffen Th. Steffensen.