Mordsigtet filmet med pistol i hånden

Vidner filmede løs på gerningsstedet på Amerikavej med deres mobiltelefoner. Den formodede drabsmand blev filmet med en pistol i hånden

Tamur Asghar, 24, blev dræbt i en kugleregn ved siden af denne bil på Amerikavej. Da skuddene faldt hev flere vidner deres mobiler frem og filmede.(Læserfoto)
Tamur Asghar, 24, blev dræbt i en kugleregn ved siden af denne bil på Amerikavej. Da skuddene faldt hev flere vidner deres mobiler frem og filmede.(Læserfoto)

Politiet har fået stor hjælp fra flere vidner, der filmede løs med deres mobiltelefoner efter drabet på den 24-årige Tamur Asghar på Amerikavej i tirsdags.

ekstrabladet.dk erfarer, at den 26-årige formodede drabsmand, der selv blev såret af skud i maven og en balle, da Tamur Asghars to livvagter skød ham, blev filmet af et vidne med pistolen i hånden straks efter drabet.

Optagelserne indgår nu i politiets bevismateriale mod den 26-årige, der blev fundet på et hospital i Malmø, og som nu er varetægtsfængslet til han kan udleveres til Danmark.

Drabschef Jens Møller bekræfter, at politiet er i besiddelse af 'fire-fem' videosekvenser optaget af civile vidner.

- Det er personer, som hører skud og derfor tager deres mobiler frem og filmer løs. Det er til stor hjælp for os, siger Jens Møller.

Meldte sig selv efter fotos
Det meste af billedmaterialet vil blive hemmeligholdt til en kommende retssag. Men i går offentliggjorde politiet fotos af fire eftersøgte, der var blevet filmet af vidnerne.

To af de efterlyste valgte at melde sig selv kun fire timer efter, og den tredje blev anholdt på Vesterbro ved 15-tiden i dag.

- Den ene meldte sig selv, fordi forældrene havde genkendt ham på billederne og bad ham om at melde sig. Den anden meldte også sig efter råd fra sin familie, siger Jens Møller.

Der er tale om en 20-årig og en 25-årig, der begge blev fremstillet i Københavns dommervagt i dag med krav om varetægtsfængsling. Men dommeren fandt ikke beviserne mod dem tilstrækkelige til en fængsling, og opretholdt deres anholdelsen i tre døgn.

Den 20-årige er manden, der på politiets fotos ses stige ind i en grøn VW Vento, der kørte den 26-årige formodede drabsmand væk fra stedet.

Den 25-årige er den ene af Tamur Asghars venner, som politiet mener optrådte som bevæbnede livvagter for ham, og som åbnede ild mod den 26-årige pakistaner og hans 51-årige far, der begge blev kvæstet af skud.

Skiftede flugtbil
Den 26-årige, som blev ramt af et skud i maven og et i ballen, blev kørt til et hospital i Malmø, men i en anden bil end den Vento, der kørte med ham fra Amerikavej.

- Ventoen er ikke blevet filmet af overvågningskameraerne på Øresundsbroen, så han må være kørt over broen i en anden bil. Han har næppe taget toget, når han blødte fra to skudsår. Vi leder stadig efter den grønne VW Vento, siger drabschef Jens Møller til ekstrabladet.dk.

Den 26-årige mødte op på Skånes Universitetshospital kl. 11.25 i tirsdags, to timer efter skyderiet. Han blev afleveret af en mand, der bor i Sverige, og som opgav sit navn til hospitalet.

Så politiet véd hvem han er, men det er ikke den samme 20-årige mand, som kørte i VW Ventoen fra Amerikavej.

Otte mænd stødte sammen
Politiet mener nu, at den dræbte Tamur Asghar stod udenfor moskéen på Amerikavej sammen med sine to bevæbnede venner. De ventede på den pakistanske familie, og vidnernes videooptagelser viser, at der kom fem mænd:

Den 51-årige far, hans 26-årige søn, faderens 47-årige bror, den 20-årige, som kørte i en grøn VW Vento, samt den endnu ukendte mand, der er efterlyst.

De fem gik i samlet flok, og den 26-årige havde en pistol i hånden.

Et skænderi mellem de to grupper udviklede sig og Tamur Asghar havde en kniv fremme. Den 26-årige skød tilsyneladende Tamur Asghar, mens hans to livvagter besvarede ilden og sårede den 26-årige og hans 51-årige far.

Efter skyderiet flygtede de to grupper i alle retninger. Tilbage lå den dræbte på gaden og 18 tomme patronhylstre fra to pistoler, en ni mm. og en kaliber 45.