Tidligere politiansat snød sig med bussen

En kvindelig ansat viste sit legitimationskort fra Rigspolitiet for at komme gratis med bussen.

En tidligere ansat hos Rigspolitiet er blevet idømt dagbøder, fordi hun misbrugte legitimationskortet fra sit arbejde til at komme gratis med busser i Københavns-området.

Kvinden, der er 36 år og cand. mag., viste flere gange kortet i bussen og kom gratis med, selv om det tydeligt fremgik af kortet, at hun var civilt ansat og altså ikke en politibetjent på arbejde.

Læs også: Buschaufføren Philip Olsen snuppede kvindens kort

Misbruget skete syv-otte gange i 2009 og begyndelsen af 2010, indtil en buschauffør tog kortet og meldte kvinden til politiet.

Fyret fra jobbet
Københavns Byret kendte hende torsdag skyldig i at have misbrugt kortet, og hun skal nu betale otte dagbøder á 600 kroner.

Kvinden er desuden blevet fyret fra sit job i Rigspolitiet på grund af sagen, oplyser hendes advokat, Torben Koch.

Han har tidligere fortalt til ekstrabladet.dk, at kvindens selv forklarer, at hun rodede efter sit klippekort og i den anledning havde sin taske og ID-kort fremme.

Den forklaring kan buschaufføren, der tog kortet, dog ikke genkende.

- Jeg fortæller hende, at jeg har taget hendes kort for misbrug. Så ser jeg på kortet, at hun er civil ansat i politiet Hun fumler ikke med sit klippekort eller sin taske, lyder Philip Olsens forklaring til ekstrabladet.dk. Han var også i retten for at vidne mod kvinden, der nu er blevet dømt.