Folketingspolitiker overfaldet

En af SF's toppolitikere blev her til formiddag overfaldet efter en Ramadan-fest i Valby. Fik tildelt en skalle fra et Hizb 'ut Tahrir-medlem

Kamal Qureshi slap med skrækken da han efter en Ramadan-fest i Valby blev overfaldet af to ukendte gerningsmænd. (Arkivfoto: Henning Hjorth)
Kamal Qureshi slap med skrækken da han efter en Ramadan-fest i Valby blev overfaldet af to ukendte gerningsmænd. (Arkivfoto: Henning Hjorth)
Følg Krimi

Det var angiveligt efter afslutningen af en ramadafest ved Valbyhallen, at den 41-årige SF'er Kamal Qureshi her til formiddag blev overfaldet af to endnu ukendte gerningsmænd.

Angiveligt slap den pakistansk-fødte Qureshi uden større skrammer, men politiet bekræfter overfor ekstrabladet.dk, at der i dag var tumult ved hallen omkring Kamal Qureshis person omkring valgmateriale.

- Der opstår tumult og han bliver skubbet flere gange i brystet og formentligt ramt i nakken af en skalle. Vi har ikke anholdt nogen endnu men har fået nogle anvisninger på, hvor vi skal lede, lyder det fra den centrale efterforskningsleder hos Station City.

Club Danmark Hallen, der ligger klods op af Valbyhallen, lagde fra i morges rammen om et festligt arrangement arrangeret af Det Islamiske Trossamfund i Danmark for 15.000 muslimer som afslutning på Ramadanen. Her deltog Kamal Qureshi ligesom han efterfølgende uddelte valgmateriale til de mange deltagere foran bygnigen. Det var efter sigende på dette tidspunkt, at overfaldet fandt sted.

Meget aggressive og provokerende
Ifølge et vidne, der overværede overfaldet, slap folketingspolitikeren dog med skrækken og chokket.

- Jeg så bare, at først den ene gik meget målrettet hen og skubbede ham i brystet. Og dernæst kom den anden og gjorde det samme, så Kamals briller faldt af og de andre omkring ham måtte hjælpe ham væk fra stedet. De to mænd var meget aggressive og provokerende, forklarer vidnet til ekstrabladet.dk.

Indtil videre har det dog været umuligt at få uddybet episoden fra hovedpersonen selv. Fra SF's hovedkvarter på Christiansborg forlyder det blot, at SF'eren ikke ønsker at uddybe yderligere om overfaldet overfor ekstrabladet.dk.

Fik en skalle fra Hizb 'ut Tahrir
Men overfor politiken.dk har Qureshi dog ikke problemer med at få munden på gled og fortæller om episoden:

- Der nogle folk fra Hizb 'ut Tahrir, der delte materiale ud, hvor der var billeder af mig på. Der stod, at jeg har fået en pris fra Landsforeningen af bøsser og lesbiske, og derfor skal man ikke stemme på mig ved valget, siger Kamal Qureshi og forklarer at stemningen efter festen blev mere og mere anspændt.

Angiveligt forsøgte en fra Hizb 'ut Tahrir at løbe med noget af Qureshis valgmateriale.

- Jeg hiver fat i kassen og siger, at han skal holde fingrene væk fra vores materiale. Så bliver jeg slået i brystet flere gange, og der er en af dem, der giver mig en skalle, siger Kamal Qureshi til politiken.dk.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind