Her blev 24-årig dræbt

Skudt ned foran bil - vidner kastede sig i sikkerhed

Følg Krimi

Det var her, ved denne bil, skuddene faldt. Det var her en 24-årig mand af pakistansk oprindelse blev dræbt. Og det var her to mand kæmpede for hans liv med førstehjælp inden de professionelle reddere kom frem.

Billedet her fra Amerikavej på Vesterbro i København viser med al tydelighed, det drama, der udspillede sig tirsdag formiddag. En person blev dræbt - en anden kvæstet - da der blev åbnet ild.

Vidner fortæller, at der blev affyret op mod 20 skud. De beretter, hvordan gaden var fuld af folk, fordi den nærliggende moské fejrer afslutning på Ramadanen.

Var inde i moskéen
Flere hundrede havde været inde til bøn i moskéen på Amerikavej, og uden for ventede et stort antal mennesker på at komme ind til den næste bøn klokken 10. Blandt dem var formentlig den unge muslim, der endte som skudoffer.

Forinden var der et skænderi foran moskéen, hvor flere, de fleste iført kjortel, var oppe at toppes. Der blev også set en kniv under tumulten.

Politiet ved endnu ikke, hvad der ligger til grund for skyderiet, der nærmest minder om en likvidering.

TV: Se interview med øjenvidne

- Det kan både være banderelateret, men det kan også være noget internt, siger vicepolitiinspektør Lau Thygesen til ekstrabladet.dk.

- Nogle af den har været inde i moskeen, men jeg ved ikke, om det er den ene eller anden gruppering. Jeg tror ikke, at det har noget med selve moskéen eller bønnen at gøre, siger ham.

Skudofferet er en 24-årig mand af pakistansk oprindelse, der er kendt af politiet. Vicepolitiinspektøren kan dog ikke på nuværende tidspunkt sige, om han er kendt for banderelateret kriminalitet.

I panik
Derfor er det stadig også uvist, om det er den særlige bande-enhed eller afdelingen for personfarlig kriminalitet, der skal efterforske sagen.

- Folk kastede sig bag biler. Der var panik, da der blev skudt, siger et vidne.

Flere fortæller, hvordan en mand efter skyderiet løb mod en bil og blev kørt væk. Andre vidner siger, at der blev skudt indefra en bil.

Men noget tyder på, at der er affyret rigtig mange skud. Alene ved den bil, hvor et af ofrene er blevet ramt, har politiet ifølge vidner fundet melem 12 og 15 patronhylstrer.

Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger skulle det dreje sig om hylstrer fra et våben med kaliber .45.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind