Maskinpistol fastslået som mordvåben i dobbeltdrab

Teknikerne har nu undersøgt maskinpistolen, der blev fundet i Langesø

Her fandt frømænd maskinpistolen, som nu er fastslået som gerningsvåben til nedskydningen af ægteparret i Tusindårsskoven. Foto: Nicolai Brix
Her fandt frømænd maskinpistolen, som nu er fastslået som gerningsvåben til nedskydningen af ægteparret i Tusindårsskoven. Foto: Nicolai Brix
Følg Krimi

Det var drabsvåbnet til nedskydningen af ægteparret Heidi Nielsen og Bjarne Johansen i Tusindårsskoven i Odense den 13. april, som dykkere fra Frømandskorpset fandt i Langesø på Fyn i mandags.

Maskinpistolen er af mærket Husqvarna 37/39.

Godt bevis
Det er våbenteknikerne fra Kriminalteknisk Center, der har undersøgt og prøveskudt maskinpistolen, og de kan nu konstatere, at maskinpistolen er identisk med den maskinpistol, der er anvendt til det koldblodige drab.

Læs også: Her fandt dykkerne maskinpistol

Vicepolitiinspektør Henrik Justesen vil ikke beskrive våbenfundet som et decideret gennembrud i efterforskningen, hvor 37-årige Per Henrik Halslev sidder varetægtsfængslet, men alligevel er han meget tilfreds med, at det nu er dukket op.

- Det er et våben, der har manglet i vores sag. Vi har vidst, at de var blevet skudt med en maskinpistol, men vi vidste ikke, hvilken og hvilket mærke. Det er et bevis som alle andre beviser. Men det er et godt bevis, siger han til ekstrabladet.dk.

Masser af hjælp
- Er det muligt at linke den sigtede til maskinpistolen, fx via fingeraftryk?

- Det må du spørge kriminalteknikerne om. Men selvfølgelig spørger vi om det, og det er også noget, de undersøger for. Og hvis du spørger mig, kan der godt være en eller anden lille plastic-dims, som der ikke har været vand inde og berøre. Men svaret vil ofte være negativt, siger han.

Han vil ikke komme nærmere ind på, hvordan politiet fandt frem til, at maskinpistolen var henkastet i Langesø. Dels fordi sagen kører for lukkede døre, dels fordi den sigtede ikke ønsker at tale med politiet, og derfor ikke skal have gode ideer gennem medierne.

Læs også:Mordoffers kamera på det sorte marked

- Men jeg kan godt konstatere, at det ikke er den sigtede, der har fortalt det til jer?

- Det kan vi i hvert fald sige ja til, siger Henrik Justesen, der afslører, at politiet har fået god hjælp fra offentligheden i denne her sag.

- Det er en forbrydelse - et drab på to uskyldige personer - og det er noget, som gør, at det har ramt mange. Det kunne have været hvilke som helst personer, der var blevet skudt. Så vi har fået utroligt mange henvendelser fra alle sociale lag. Også kriminelle kredse. For mange er det her at gå over stregen, siger vicepolitiinspektøren.

Han opfordrer stadig offentligheden til at hjælpe politiet, hvis de ved noget om sagen.

- Vi mangler stadig kameraet og nøglerne. Vi er færdige i søen, og der var de ikke, siger han.

Følg Ekstra Bladet på Facebook HER

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind