Hval-kendis: Massemorder var inspireret af hvaldrab

Den militante hvalaktivist Paul Watson mener, at den norske massemorder Anders Breivik var inspireret af hvaldrabene på færøerne

Paul Watson posserer her foran et af de skibe, han bruger til at bekæmpe hvalfangere(Foto:AP/Patrick Gherdoussi).
Paul Watson posserer her foran et af de skibe, han bruger til at bekæmpe hvalfangere(Foto:AP/Patrick Gherdoussi).

Det er nu igen lykkedes den berømte og berygtede realitystjerne Paul Watson, der er hovedpersonen i tv-showet "Whale Wars", som bliver sendt på Animal Planet, at skabe røre i vandene. Watson er en af de fremtrædende personer i den agressive miljøorganisation Sea Shepard, der angriber og ødelægger både, som beskæftiger sig med hvalfangst.

Den seneste provokation bestod i at drage en direkte parallel mellem hvalfangst og den blodige massakre i Oslo. På sin facebookprofil skriver han:

- Anders var sikkert inspireret af slagterierne (af hvaler, red.) på Færøerne.

Ekstra Bladet kontaktede derfor hval-aktivisten, for at få ham til at uddybe sin kontroversielle kommentar.

Hør Paul Watson forklare, hvorfor han vil redde hvalerne

Massemordere elsker dyremishandling

- Jeg blev beskyldt for at have financieret Anders Breiviks terrorhandlinger på Facebook. Det synes jeg var en urimelig beskyldning, og min reaktion var derfor den, som du kan læse på facebook.

- Men synes du det er rimeligt at komme med sådan en udtalelse set i lyset af de mange sørgende pårørende i Norge?

Min udtalelse var ikke ment som en provokation mod de pårørende, men det er et fact, at seriemordere dræber små dyr, når de er yngre. Det jeg siger er, at hvis man bifalder dyremishandling, så er man med til at skabe nogle rammer, som de forkerte mennesker såsom Anders Breivik kan blive inspireret af, fortæller Paul Watson.

Læs også: 7-årig: Hvorfor slår de hvalerne ihjel

Hvordan ved du, at Breivik også var inspireret af dyremishandling?

- Det ved jeg heller ikke med sikkerhed, men studier i psykiatri viser, at de fleste serimordere har mishandlet dyr som børn, og det er med stor sandsynlighed også tilfældet hos Anders Breivik.

Vil stoppe færøsk hvalfangst

I øjeblikke befinder Paul Watson sig på med sin flåde ud for den færøske kyst, hvor det netop nu er højsæsson for jagten på grindehvaler.

Tidligere er den trodsige canadiske miljøaktivist blevet idømt bøder på mange 100.000 kr af den Færøernes Ret i Torshavn. Bøderne lader dog ikke til at være nogen trussel mod Paul Watsons tilstedeværelse omkring Færøerne. Han agter at blive i farvandet for at beskytte de store svømmende pattedyr mod hvalfangernes skarpladte harpuner.

Paul Watson afslutter samtalem med Ekstra Bladets journalist med at understrege, at han tager stor afstand fra Anders Breiviks massakre i Oslo.

Se Southpark gøre grin med Paul Watson her