Annonce:
Annonce:

Private vagtværn på gaden mod bøller

Flere steder i London har folk samlet sig i private vagtværn for at forsvare deres kvarterer mod unge ballademagere

Her i Enfield i det nordlige London gik 200 mennesker i nat på gaden for at forsvare kvarteret mod optøjerne. (Foto: AP)
Her i Enfield i det nordlige London gik 200 mennesker i nat på gaden for at forsvare kvarteret mod optøjerne. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Krimi

Hundredvis af vrede beboere i London gik tirsdag aften og natten til onsdag på gaden for at forsvare deres kvarterer mod de plyndringer og optøjer, der de seneste dage har hærget den britiske hovedstad.

Flere hundreder sikher klædt i traditionelt tøj var samlet uden for deres tempel i Southall i det vestlige London, da der tidligere i løbet af tirsdag har cirkuleret rygter om, at det religiøse samlingssted var næste punkt på ballademagernes plyndringstogt.

I Enfield i det nordlige London er cirka 200 mennesker gået på gaden for at forsvare kvarteret mod optøjer og røverbander, fortæller en journalist fra nyhedsbureauet AFP.

Beboerne blev på et tidspunkt involveret i et "mindre sammenstød" med en gruppe af unge, som selvtægtsgruppen beskyldte for at være involveret i kriminelle handlinger, skriver The Guardian.

En amatøroptagelse, der er blevet offentliggjort onsdag, viser en gruppe på omkring 100 mand, der løber ned ad en gade i Enfield og råber "England, England, England".

En gruppe fodboldfans har forsamlet sig i Eltham, en forstad sydvest for London, som anses for at være et muligt centrum for optøjerne.

- Dette er et hvidt arbejderklasseområde, og vi er her for at beskytte vores samfund, siger en unavngiven mand til The Guardian.

- Vi er her for at hjælpe politiet. Min mor er rædselslagen efter det, som hun har set i fjernsynet i løbet af de sidste tre dage, og vi har bestemt os for, at det ikke kommer til at ske her, siger manden.

I Hackney og Kentish Town i det nordlige London har mange tyrkiske butiksejere holdt vagt uden for deres butikker med hjemmelavede våben.

Mellem 16-17.000 politibetjente er sendt på gaden i London for at stoppe de omfattende optøjer, som har hærget byen siden lørdag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: