Anklage: Pløjede mor ned med bil

Far og søn i retten for at have truet og mishandlet tidligere kone og mor

Sønnen er anklaget for at have truet sin mor på livet og efterfølgende forsøgt at køre hende ned. (Privatfoto)
Sønnen er anklaget for at have truet sin mor på livet og efterfølgende forsøgt at køre hende ned. (Privatfoto)

Det var med laksko og pomadehår, at far og søn fra en sigøjnerfamilie i dag mødte op i retten. De to er tiltalt i en sag, som mest af alt ligner en brutal familiefejde. Ifølge anklagen har de påkørt faderens tidligere samlever og sønnens mor i en Ford Escort omkring midnat 27. april, hvorefter hun blev slynget op i luften og landede oven på nogle parkerede cykler. Sønnen er samtidig tiltalt for at have truet sin mor på livet få timer forinden, hvor han ifølge tiltalen hamrede en skruetrækker ind i passagersiden på den bil, hun sad i.

Nægter alt
Påkørslen af moderen med faderen bag rattet nægter de begge. Faderen lå nemlig og sov tungt fra klokken 23 til 7 om morgenen, er hans forklaring. Den 42-årige hævede stemmen og bedyrede sin uskyld over for dommeren så mange gange, at han til sidst blev bedt om at holde mund.

Far og søn nægtede sig skyldige i sagen og kaldte moderen for en manipulerende ’narkoman og alkoholiker’.

Men ifølge skadestuerapporten pådrog moderen sig en 20 cm lang, gabende flænge i armen under påkørslen.

– Jeg kunne se, at det var de samme øjne, som jeg har kigget ind i i over 20 år. Det var ham, der sad bag rattet, sagde hun om faderen til sine fire børn.

Vanekriminel familie
Det er ikke er første gang, at sigøjner-klanen er på kant med loven. Familiemedlemmerne, som var mødt op for at støtte far og søn, virkede hjemmevante i Københavns Byret. De forsynede sig med drikkevarer og forsøgte at falde i snak med politibetjentene i lokalet.

Sagen fortsætter på fredag, hvor flere vidner skal give deres forklaring i retten.

LÆS MERE OM SIGØJNERNES KRIMINELLE LIV I EKSTRA BLADET I DAG