Breivik i kontakt med russiske nazister

De russiske myndigheder har advaret Norge om nazisternes terror-planer

Den norske massemorder Anders Behring Breivik har været i kontakt med de russiske nazister fra organisationen Slavisk Union i Oslo, afslører Dmitrij Demusjkin, den russiske nationalist-leder, overfor ekstrabladet.dk.

Dmitrij Demusjkin er tidligere formand for den nu forbudte Slavisk Union i Rusland og er nu leder af den nationalistiske paraply-bevægelse Russere.

Han stod bag kamptræning i bl.a. skarpskydning og taktik af de danske aktivister fra Danmarks Nationale Front på en træningslejr i Zavidovo uden for Moskva – i nærheden af præsident Dmitrij Medvedevs residens.

- I øjeblikket er Slavisk Union i Oslo i politiets søgelys og organisationens leder blev nødt til at forlade Norge, siger Dmitrij Demusjkin.

Ransagning
En af de personer, som massemorderen Anders Behring Breivik har mødt hos Slavisk Union i Oslo er den berygtede russiske nazist Vjatjeslav Datsik, som har søgt politisk asyl i Norge, men fik afslag.

Politiet fandt våben, ammunition og uniformer under ransagning af Slavisk Unions hovedkvarterer i Oslo. Vjatjeslav Datsik er nu deporteret tilbage til Rusland – han er anholdt og sigtet for røveri.

Advarsel om terror
De russiske myndigheder i Oslo har tidligere advaret den norske sikkerhedstjeneste PST om at Vjateslav Datsik og hans tilhængere fra Slavisk Union forbereder et terrorangreb.

Der er forlydende i de nationalistiske kredser i Moskva om, at Anders Behring Breivik kunne skaffe sin ”kampuniform” og andre midler til terrorangrebet med hjælp fra de russiske nazister i Oslo.

pim@eb.dk