Pind siger undskyld

Integrations- og udviklingsminister Søren Pind (V) trækker nu sine kontroversielle udtalelser i land - Ikke godt nok, mener Per Clausen (EL)

Søren Pind er ked af sine kontroversielle udtalelser om terrorangrebet i Norge. (Foto: Carsten Snejbjerg/Polfoto)
Søren Pind er ked af sine kontroversielle udtalelser om terrorangrebet i Norge. (Foto: Carsten Snejbjerg/Polfoto)

Søren Pind (V) siger nu undskyld for kommentaren på sin Facebook-profil om terrorangrebet i Norge.

Tidligere på dagen kom det frem, at Søren Pind endnu engang havde brugt sin Facebook-profil til at komme med kontroversielle udtalelser.

På sin Facebook skrev han:

- Ekstremismen tager til. Flere og flere mener sig berettiget til at tage sig selv til rette. Optøjerne på Nørrebro. Kirkebesættere. Østerild. Og ekstremismens hidtil mest sataniske fjæs nu i Norge.

LÆS OGSÅ: Pinds Facebook-status om Norge vækker harme

Udtalelsen gav dog med det samme så skarpe reaktioner fra ind- og udland, at Søren Pind nu undskylder, hvis folk har kunnet opfatte det som om, han sammenligner de civile aktivister i træerne i Østerild med den norske terrorist og drabsmand Anders Behring Breivik.

- Jeg bruger det alene som et eksempel på folk, der tager sig selv til rette. Men selvfølgelig er der da en enorm forskel på de to ting. Og derfor er jeg utrolig ked af, at nogen mener, at jeg har foretaget den sammenligning, siger Søren Pind til jp.dk.

Ministerens kommentarer er blevet kaldt 'provokerende' af den norske avis VG, og Landsforeningen for Bedre Miljø - der protesterer mod rydningen af Østerild - har forlangt en 'offentlig undskyldning' fra Søren Pind - en undskyldning, som han altså gerne give.

LÆS OGSÅ: Radiovært: Oslo-ofre var ligesom Hitler Jugend

Ifølge Per Clausen er det dog ikke godt nok bare at undskylde udtalelserne, som, han mener, er direkte farlige.

- Søren Pinds sammenligning mellem Østerild-demonstranter og massemorderen Brevik fra Norge er udtryk for præcis den debatform, som er med til at legitimere vold. Når Pind på den måde har dehumaniseret demonstranterne i Østerild, er der åbnet op for at tage brutale metoder i anvendelse mod dem. På den måde skærpes tonen i den politiske debat ud over al rimelighed, udtaler han til ekstrabladet.dk og fortsætter:

- Det er desværre ikke første gang Søren Pind fremturer på denne måde, og jeg synes efterhånden tiden er inde til, at Venstre-toppen beder ham om at stikke piben ind. Det er fint nok at være provokerende og kontroversiel, men det her er langt over grænsen.

Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby mener dog, at Per Clausen skyder langt forbi målet.

- Intet kan sammenlignes med tragedien i Norge, og derfor har Søren Pind også været ude og undskylde sin upassende udtalelser. Men vi har ytringsfrihed i Danmark, og der ryster mig at høre, hvis Enhedslisten virkelig mener, at Venstres folketingsgruppe skal begrænse medlemmernes ret til komme med deres meninger, siger hun til ekstrabladet.dk.

Følg Ekstra Bladet på Facebook HER