Danske nationalister kamptræner i Rusland

- Bekymrende siger tidligere PET-chef efter Ekstra Bladets afsløring: Se træningvideoen her

Det er ikke kun i Norge, at højreekstremister ved, hvordan et gevær skal håndteres. Under en uge efter, at den højreorienterede ekstremist Anders Behring Breivik egenhændigt angreb Norge med bombe og automatvåben og dræbte mindst 76, kan Ekstra Bladet afsløre, at en af de farligste højreekstremistiske gruppe herhjemme offensivt søger hjælp i våbenbrug og kampteknikker.

Danmarks Nationale Front (DNF) trænede under deres besøg taktisk fremrykning og lærer at håndtere gigantiske skydevåben af den mest ekstreme nazigruppe i Rusland, Slavisk Union. Gruppen er Ruslands største højreradikale gruppe og står bag et utal af drab på civile kaukasiere i Rusland.

Læs også: Polsk kemiker frygter for sit liv efter Brevik-terror

Den tidligere spionchef Hans Jørgen Bonnichsen kalder afsløringen bekymrende.

- Videoklippene illustrerer på ganske stærkt den bekymring som både den danske og norske efterretningstjeneste har i forhold til de højreekstremistiske gruppers internationale relationer. Det er overordentlig god grund til at være stærkt fokuseret på denne militarisering af højreekstremismen i Danmark, siger Hans Jørgen Bonnichsen til ekstrabladet.dk

- Den russiske højreekstremisme er kendt for et tifold af drab og sin hensynsløshed, og videoerne viser man besøger sådanne grupper for at lade sig inspirere eller trænet, siger Bonnichsen.

Men DNF gør ikke noget for at skjule deres tilknytning til de rabiater russere.

Læs også: Breivik troede han ville blive skudt

På DNF’s hjemmeside er flere af medlemmerne fotograferet og filmet, mens de lærer at bruge skydevåbnene, og i et dagbogsindlæg skriver de detaljeret om træningen:

- Så tog DNF endnu en gang til Rusland... De danske skytter blev udrustet med henholdsvis en 9,3x62mm riffel med infrarødt nat sigte og en 12 gauge pump gun med Brenneke ammunition (et enkelt projektil i størrelse stor). Det er noget, der virker, skriver DNF på hjemmesiden om en tur til Rusland i november sidste år. Riflerne skulle angiveligt være anvendt på en vildsvinejagt.

- Dagen efter øvede vi lidt taktisk fremrykning, tømte nogle æsker med ammunition på et gammelt bilvrag og kørte tilbage til Moskva... Det kan ikke siges nok. Det var en fantastisk tur, skriver DNF også.

Læs meget mere om våbenøvelserne i Ekstra Bladet i morgen.

Følg Ekstra Bladet på Facebook HER

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri