Annonce:
Annonce:

TV: Fandt 200 millioner kr. under gulvet

Små 200 millioner kr. i kontanter er fundet under gulvet på en herregård i Madrid under en aktion mod Europas største kriminelle netværk

Annonce:
Følg Krimi

21 personer er anholdt i Spanien og USA under en politi-operation mod kriminelle, der har smuglet narkotika og vasket pengene hvide i Europa.

Under betongulvet på en herregård i Madrid fandt politiet 25 millioner euro - små 200 millioner kr. - i 50 og 100 euro-sedler. Fundet blev gjort efter 16 timers ransagning af ejendommen.

Samtidigt beslaglagde politiet 21 ejendomme i Madrid og fire i Miami, USA, samt 60 luksusbiler, juveler, ure og guld for yderligere over 560 millioner kr. Der blev også fundet fem skydevåben.

'Operation Azalea' var ifølge politiet 'rettet mod det største netværk i Europa involveret i pengevask og narkotikahandel'.

Politiet mener, at køb og salg af luksus-biler og ejendomme var den metode som netværket brugte til at hvidvaske udbyttet fra narkohandlen.

Annonce:

Kokain fra Colombia
Hundredevis af kilo kokain blev smuglet fra Colombia i Sydamerika til Spanien, hvorfra det blev distribueret og solgt. Efterforskningen er kørt i to år.

Udbyttet blev hvidvasket af den spanske formodede hovedmand Alvaro Lopez Tardon, der nu er anholdt i USA. Hans bror Artemio blev anholdt i Madrid, og det var under gulvet i hans hus, at de mange millioner blev fundet.

- Vi har optrevlet organisationen og ødelagt deres operation, sagde efterforskningschefen Jose Luis Gudina på en pressekonference.

Flere af det kriminelle netværks medlemmer sættes i forbindelse med en række mord.

'Fra strandene i Miami til Spaniens kyster, kampen mod kriminalitet har ingen grænser,' siger Special Agent John V. Gillies fra FBI´s Miami-kontor.

'Dette er endnu et fremragende eksempel på internationalt samarbejde, denne gang med Spaniens nationale politi, som har sprængt en stor narkotika-organisation, siger John V. Gillies.

Følg Ekstra Bladet på Facebook HER

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: