Tobias døde efter brutal mishandling

Den døde drengs mor og hendes kæreste bliver netop nu fremstillet i grundlovsforhør, men nægter sig begge skyldige

Privatfotos
Privatfotos

Tobias blev kun 15 måneder gammel. Ifølge obduktionserklæringen døde han efter rå og brutal vold med slag i hovedet og på hele kroppen, hvilket gav ham et ødem (væskeophobning) i hjernen, indre blødninger og brud på kraniet - og til sidst førte til hans død.

Netop nu bliver hans biologiske mor fremstillet i grundlovsforhør sammen med sin kæreste. De er sigtet for i forening at have forårsaget drengens død.

Anklagemyndigheden har valgt ikke at sigte parret for drab, men har i stedet sigtet dem for vold med døden til følge efter straffelovens paragraf 246. Deri ligger, at det ikke er anklagemyndighedens opfattelse, at det var parrets hensigt at drengen skulle dø.

Begge nægter sig skyldige i sigtelsen.

Kæreste upåvirket
Den 21-årige mor virker lidt mere påvirket end sin kæreste i retten, men græder ikke. Hun har farvet, sort hår, der er pink uden på, og er iført grå leggings, en langærmet hvid t-shirt med en kort sort t-shirt uden på. På fødderne har hun blå plastic-overtrækssko.

Læs også: Baby obduceres

Ifølge hendes Facebook-profil er hun hjemmegående og sygemeldt, men man kan også læse, at hun har læst til social- og sundhedshjælper.

Den 29-årige kæreste virker meget upåvirket, ifølge ekstrabladet.dks reporter i retten. Lige inden retsmødet gik i gang, nåede han at spørge, om han måtte komme ud og ryge. Det fik han dog ikke lov til.

Han er iført læderjakke og cowboybukser. Hele hans venstre arm er tatoveret og han har også tatoveringer på indersiden af højre arm.

Dørene lukket
Han har desuden skægstubbe, helt kort hår, høj pande og et mærke i panden. På hans Facebookprofil skriver han, at han er far til en pige på otte år og to drenge på 7 og 4 år.

Det er ikke muligt for offentligheden

Dommeren valgte at følge anklagerens begæring om dørlukning, fordi politiet mangler at få afhørt personkredsen omkring parret, der ikke har samme folkeregisteradresse, men bor sammen i en lejlighed i Øster Højst ved Løgumkloster.

Det var også her, de blev anholdt i går omkring kl. 10.40, efter at moren havde ringet 112 og sagt, at hendes dreng var livløs.

Ifølge politiet vakte dødsfaldet deres mistanke.

- Når dødsfaldet ikke ser normalt ud, så er man nødt til at reagere, sagde efterforskningsleder Hans Roost fra Syd- og Sønderjyllands Politi til ekstrabladet.dk i går, som forklaring på at politiet indledte en efterforskning.

Strafferammen for vold med døden til følge er fængsel i op til 10 år.

Følg Ekstra Bladet på Facebook HER