Dobbeltdrab: Her fandt dykkerne maskinpistol

Dykkerne har nu fundet en maskinpistol, efter en god del af Langesø er gennemtrawlet i jagten på våbnet, der blev brugt til dobbeltdrab på tilfældigt ægtepar

Foto: Nicolai Brix
Foto: Nicolai Brix
Følg Krimi

Dykkerne fra Frømandskorpset har nu fundet en maskinpistol og et magasin i Langesø på Fyn. De var i vandet for at finde det mulige drabsvåben bag nedskydningen af ægteparret Heidi Nielsen og Bjarne Johansen 13. april i år, efter politiets efterforskning godtgjorde, at våbnet kunne være blevet smidt her.

Det er dog endnu ikke muligt at fastslå, om det er det rigtige våben, der vil være en vigtig brik i politiets efterforskning af det kyniske dobbeltdrab.

Gemmes under vand
- Den bliver nu gemt under vand, hvorefter den skal undersøges og prøveskydes. Man kan af gode grunde ikke sige på nuværende tidspunkt, om der er tale om det rigtige våben, siger Henrik Justesen til ekstrabladet.dk.

Se billedegalleri: Her er dykkerne i gang

Det er våbenteknikerne, der har bedt om, at maskinpistolen skal blive i vandet for at undgå, at den går i baglås og ruster.

Læs også:Drabssigtet havde et maskingevær

- Og det er meget vigtigt, at den bliver liggende i samme vand, som den har ligget i hidtil, sagde Henrik Justesen til ekstrabladet.dk

Holder kortene tæt
Dykkerne var kommet godt en tredjedel igennem Langesø, da de fandt maskinpistolen, der, ifølge de foreløbige meldinger, er en maskinpistol af typen MP49, som Hjemmeværnet tidligere har brugt.

Det er politiets efterforskning, der førte dem frem til, at drabsvåbnet muligvis kunne være blevet smidt i søen efter den kyniske nedskydning af ægteparret i Tusindårsskoven tæt på deres hjem i Odense.

Læs også:Her er Pers dobbeltliv

Henrik Justesen vil dog ikke nærmere ind på, hvad det præcis er.

- Jeg kan kun sige, at det har med efterforskningen at gøre. Hvorfor og hvordan kan jeg ikke komme nærmere ind på. Så længe vi har en mand i den anden ende, der ikke vil snakke med politiet, så holder vi også kortene tæt ind til kroppen, siger han til ekstrabladet.dk.

Det er den 37-årige Per Henrik Halslev, der er sigtet i sagen. Han blev anholdt 12. maj i år, godt en måned efter drabet, og sidder nu varetægtsfængslet i surrogat på en retspsykiatrisk afdeling i Middelfart, fordi han er for syg til fængsel.

Følg Ekstra Bladet på Facebook HER

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind